Daca esti din Brasov si comanzi pizza din Zarnesti, esti nebun?

Eu nu stiu daca tu manaci de foame sau de pofta, dar eu, ca o gurmanda dovedita (acreditata! 🙂 ) ce sunt, mananc si daca nu mi-e foame, nu ma pot abtine. Si cand poftesc un blat rotund plin de bunatataturi unite de branza aromata, exista doar pizza Zarnesti, adica Capizza!

Uite aici un om nebun care este in stare sa merga din Brasov pana in Zarnesti pentru o pizza. Bine, acum nu trebuie sa faci ca mine, baietii astia livreaza pizza la tine acasa sau la serviciu, chiar daca e vorba de distante mai mari. Unde mai pui ca o livreaza calda? Nimic nu ma supara mai tare decat sa-mi livrezi pizza sau mancarea rece.

O sa ma intrebi de ce este asa de speciala pizza Capizza. Ei bine, pentru ca odata ce descoperi gustul authentic al unei pizza bine facute nu ai cum sa mai comanzi alta. Sa-ti explic:

1. Faina integrala

Desi mananc cat un urs, reusesc sa imi mentin o greutate acceptabila, recunosc ca n-ar strica sa mai pierd pe drum vreo 3-4 kilograme, dar grasa nu-s. Chiar daca, vorba lui Creanga, mananc ca-n targul lui Cremene, mananc cu cap, prefer alimentele bogate grasimi saturate, fibre si sarace in carbohidrahi.

Vezi tu, nu degeaba recomanda nutritionistii faina integrala, asta, pe langa faina alba, contine si fibre. Blatul este primul motiv pentru care aleg pizza Zarnesti.

2. Blat framantat manual

Pizzarul este ca si brutarul, el trebuie sa simta consistenta, sa iubeasca sa faca aluat, sa-l mangaie, sa-i puna apa de izvor si maia, nu drojdie din comert. Framantatul aluatului este ca preludiul, trebuie sa fie cum trebuie si cat trebuie 😉

Asta e al 2-lea motiv pentru care aleg pizza Zarnesti.

3. Capizza e coapta pe vatra

Aluatul are nevoie de timp sa dospeasca, asta face blatul sa fie moale la interior si usor crocant pe exterior. Orice topping ai pune pe pizza, daca blatul nu e ce trebuie, nu are cum sa fie cea mai buna.

In plus, pizza coapta pe vatra este aparte, o recunosti dupa miros, dupa cum suna blatul atunci cand musti si dupa textura. Asta e al 3-lea motiv pentru care aleg pizza Zarnesti.

4. Branza si sosul de rosii home made

Vezi tu, daca ai intrunit toate cele 3 puncte de mai sus dar te-ai calicit la braza si la sos, e pacat de toata stradania ta de pana acum. Alege branza de calitate si fa tu sosul cu mana ta, pune fix acele condimente care dau aroma potrivita fara a modifica gustul si fierbe-l lent, la foc mic, asa cum ne-au invata italienii.

Ai aflat si motivul cu numaul 4 pentru care aleg pizza Zarnesti.

5. Less is more

Principiul asta e valabil si la pizza. Daca ii zice pizza nu inseamna ca trebuie sa acoperi aluatul cu tot ce iti cade la indemana. Trebuie sa existe un echilibru, lucru greu de imitat. Iata si cel de-al 5-lea motiv pentru care comand pizza Zarnesti.

Pentru mine 5 motive sunt suficiente. Tu unde si cand ai mancat o pizza care sa te faca sa inchizi ochii de placere?

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.