In ultimii ani au aparut probleme cu contaminarea alimentelor, care dauneaza grav increderii publicului. Acest lucru are ca rezultat o cerere mai mare de siguranta si fiabilitate a masinilor care sunt, de asemenea, mai usor de intretinut. Astazi discutam despre tipuri de echipamente industria alimentara de care aveti nevoie in orice afacere.
Echipamentele moderne de procesare a alimentelor sunt utilizate pentru manipularea, gatitul, prepararea, depozitarea si ambalarea alimentelor procesate. Acest echipament este utilizat in principal pentru a creste palatabilitatea si digerabilitatea alimentelor. Desigur, aceste echipamente industria alimentara prelungesc durata de valabilitate a produselor, sau sunt folosite pentru a indeplini alte functii auxiliare. Printre acestea, putem include prepararea, ambalarea si manipularea alimentelor procesate.
Cand vine vorba de ciclul de prelucrare a alimentelor, echipamentele folosite pot fi impartite in mai multe etape. Acestea sunt caracterizate de functii specifice. De exemplu, in timpul etapei de pregatire, functia principala este de a pregati alimentele pentru prelucrare ulterioara. Printre operatiunile unitare efectuate in aceasta etapa se numara spalarea si separarea.
Tipuri echipamente industria alimentara
Exista, de asemenea, functii secundare in timpul procesului de preparare. Acestea pot include operatiuni de control care mentin standardele de procesare necesare sau sisteme de manipulare a materialelor care transporta alimente intre diferitele statii de procesare.
Acestea fiind spuse, unele dintre cele mai comune functii prin care pot fi grupate echipamentele utilizate in prelucrarea alimentelor vor include pregatirea, prelucrarea mecanica, prelucrarea termica, conservarea, ambalarea si manipularea materialelor.
In cele din urma, ambalarea este si ea o parte importanta din prelucrarea alimentelor. Ambalajul ajuta si la identificarea continutului alimentar prin comunicarea ingredientelor, valoarea nutritionala, instructiunile de gatit, manipularea, depozitarea si multe altele. Ambalajul serveste, de asemenea, ca material de branding si marketing. Ambalajele alimentare sunt disponibile in mai multe forme, cum ar fi sticle, conserve, pungi sigilate, borcane, cutii si multe altele. In functie de tipul de ambalaj, materialul alimentar si alte operatiuni, echipamentul utilizat poate varia semnificativ.