Euro scade, dolarul creste, aurul este o solutie

Scriu din nou despre aur, mai ales in ideea in care premizele unei crize financiare sunt din ce in ce mai prezente si nevoia unor investitii sigure este certa. Anul trecut euro s-a depreciat in raport cu dolarul, lucru pe care noi l-am resimtit in inflatia crescuta. De cresterea preturilor nici nu are rost sa amintesc, o simtim.

Euro scade si cresterea economica retrogradeaza

Euro scade, preturile cresc, rezultatul fiind o putere de cumparare scazuta. Automat, atunci cand nu exista flux de bunuri si servicii, nu exista crestere economica si nivelul de trai este descendent.

Specialistii spun ca euro ar putea catre finalul anului sa fie sub valoarea dolarului. Banca Centrala continua sa tipareasca euro, lucru care pe termen mediu si lung va duce la o diminuare si mai mare a puterii de cumparare. In schimb, pretul aurului continua sa creasca usor.

Daca ai facut investitii in lingouri de aur, esti in avantaj. Aurul continua sa fie un activ de refugiu, mai ales in perioadele dificile.

Am mai spus si cu alta ocazie ca achizitia de lingouri de aur este la acest moment o forma de investitie, „Redu cheltuielile! Cumpara aur! Protejeaza-ti investitiile!„.

Nu stiu in ce divizie va retrogarada economia, cert este ca tarile UE si nu numai sunt afectate in mod direct.

Scaderea puterii de cumparare si falimentul

Puterea de cumparare din ce in ce mai scazuta va duce la falimentul unor business-uri si va avea inca un efect secundar negativ, si anume, cresterea somajului. Prezentul razboi dintre Rusia si Ucraina continua si pretul gazelor si a energiei electrice ameninta sa ne provoace riduri ori de cate ori primim o noua factura.

Este momentul sa fim foarte cumpatati cu cheltuielile si sa facem investitii inteligente. Putem cumpara aur, putem cumpara obligatiuni si actiuni in domeniul farmaceutic (! avem aici o piata exploziva), medical si energetic.

Dolarul si francul elvetian continua sa obtina tot mai mult teren in detrimentul euro.

Aurul, forma de investitie

Istoria a demonstrat ca in perioadele de criza aurul de investitie poate fi o forma buna de protectie impotriva inflatiei. Analistii financiari recomanda investitiile in aur, chiar si guvernele si-au marit considerabil rezervele.

Vezi ai articolul „Cererea de aur continua sa creasca„.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.