Garduri gabioane – cum sa construiesti unele din cele mai frumoase garduri

Pana acum 3-5 ani nu stiu sa fi observat gardurile realizate cu ajutorul gabioanelor. In ultimul timp m-am indragostit de ele pentruca iti pemit sa fii creativ, pentru ca nu te limiteaza in alegeri si poti realiza incredibil de multe combinatii cu alte materiale.

Pentru cei care nu s-au intalnit pana azi cu garduri gabioane este bine sa fac cateva lamuriri. Gabioanele sunt niste custi din plasa sudata, in diverse marimi de ochiuri, care pot fi umplute cu piatra, lemn, resturi de la constructie, etc. Gabioanele formeaza o structura foarte grea care asigura stabilitate si rezistenta. Ce mai?! Vorbim de garduri care dureaza o viata si NU necesita intretinere.

Cum arata o cusca de gard gabion?

garduri gabioane

cosuri gabioane cu sau fara prindere in temelie

Aceste custi /cosuri sunt realizate din plasa sudata si zincata  si au si capac. Se gasesc in diverse marimi si pot fi suprapuse pentru a crea structuri inalte si stabile. Acum, daca doriti sa le umpleti cu un anumit tip de piatra, trebuie sa luati in calcul transportul. Personal, ca om care incearca sa recicleze orice si care isi doreste o planeta mai curata, iti recomand sa folosesti pentru umplerea gardului materiale ramase de la constructie: bucati de beton, pamant, pietris din sapaturi, sticla, lemn etc.

Sa revenim la intrebarea principala, si anume, cum sa construiesti garduri frumoase cu gabioane? Eu iti propun cateva variante si tu, ca un om care foloseste internetul de mult timp, inspira-te si adu acel ceva care te defineste pentru gardul tau.

1.Garduri gabioane cu plasa sudata

garduri gabioane cu sarma

Model gard-gabion cu plasa sudata, www.gabioane-brasov.ro

Pentru a face economie si pentru a crea un efect superb, iti recomand sa folosesti portiuni de gard-gabion alternat cu portiuni de gard din sarma sudata si galvanizata. Este de departe una din cele mai ieftine variante atunci cand iti doresti un gard-gabion.

In ceea ce priveste expunerea in partea gardului realizat din plasa sudata, ai mai multe alternative:

  • conifere sau plante cu vegetatie care sa blocheze vizibilitatea curiosilor
  • plante agatatoare care sa se intinda pe plasa
  • role PVC special create pentru acest tip de gard si care sunt si foarte rezistente

2. Garduri gabioane cu imbinari din lemn

garduri gabioane cu piatra si lemn

Garduri gabioane puse in lumina prin cobinatie cu lemn, www.gabioane-brasov.ro

Nu cred sa existe combinatie mai clasica decat cea dintre piatra si lemn. Cu toate acestea, ramane una din combinatiile mele preferate, poate din cauza ca ambele materiale sunt naturale..

In functie de buget si de materialul care te atrage cel mai mult, poti alege zone mai intinse din lemn sau din piatra.

3. Garduri gabioane cu parti din tabla

garduri gabioane cu tabla

Model de gard gabion si tabla galvanizata, www.gabioane-brasov.ro

Tabla a ajuns o solutie foarte plactica pentru a realiza imprejmuiri. Am vazut sute de modele de garduri realizate din tabla si puse in valoare cu ajutorul stalpilor din lemn, beton sau gabioane. Exact, puteti face un gard in care stalpii sa fie vedeta. 😉

Te poti juca cu textura si culoarea ca un adevarat designer si poti crea un gard unic, chiar si fara ajutorul unui constructor.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.