Psihoterapeut Brasov pentru psihoterapia de cuplu

Te indragostesti, viata e roz, visezi la o poveste minunata alaturi de iubit, te casatoresti si de-a lungul anilor situatia se schimba si parca rozul isi pierde din culoare si dulceata se amaraste. Cele mai multe cupluri ajung la divort pentru ca la noi prinde mai greu ajutorul oferit de un psihoterapeut Brasov in materie de cuplu.

Sa intretii flacara dragostei aprinsa nu e usor, necesita efort din ambele parti. Ambii parteneri trebuie sa participe activ la intretinerea bunelor sentimente, sa comunice, sa isi impartaseasca dorintele, nevoile si planurile de viitor.

In momentul in care apar si copiii, lucrurile se complica si mai mult. Timpul in doi scade, atentia se focuseaza pe cei mici si partenerii uita de ei si nevoile lor si le trec in plan secund. E firesc sa ne iubim copiii, dar nu e firesc sa uitam de noi.

Ar fi ideal ca cei care isi simt relatia de cuplu cum aluneca pe o panta periculoasa sa apeleze la serviciile unui psihoterapeut Brasov. Multe cupluri si-ar regasi echilibrul si ar depasi impasul, mai mult, flacara iubirii ar incepe sa arda mai intens.

Nu divortul e prima optiune, ci un psihoterapeut Brasov

terapie cuplu psihoterapeut brasov

Cand adevarul se imparte la doi e nevoie de o a 3-a persoana, una cu studii in domeniul problemelor de cuplu, una focusata pe conciliere, pe o mediere impartiala si constructiva, adica un psihoterapeut Brasov sau un psiholog Brasov.

Profunzimea problemelor si timpul care a trecut de la primele semne fac ca psihoterapia de cuplu sa fie de scurta sau lunga durata. In tarile dezvoltate oamenii merg la astfel de terapii si daca totul merge bine, preventiv. Noi, nici in ceasul al 12-lea nu apelam la un psihoretapeut Brasov, mai repede cautam un avocat specializat in divort si ne inarmam pentru lupta.

Cum se ajunge aici? Oamenii se dezvolta diferit, ajung sa aiba puncte de vedere diferite, pasiuni diferite. Se poate intampla ca unul din ei sa evolueze, sa vrea mai mult si celalat sa se multumeasca cu stadiul prezent. Se intampla ca unul din ei sa insele, sa aiba relatii extraconjugale. Se intampla ca tacerea sa se asterna peste relatie si fiecare sa se retraga in coltul „safe”. Aici se simpte protejat, departe de afi ranit.

Unii aleg sa traiasca singuri o viata in doi. Altii pun capat relatiei printr-un divort. Cei curajosi sunt motivati sa lupte pentru relatia lor si apeleaza la un psihoterapeut Brasov pentru a-si salva casnicia sau relatia.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.