Scoala de soferi si examenul auto

Scoala de soferi este obligatorie pentru oricine isi doreste sa circule pe drumurile publice. Dar cum alegi scoala de soferi din Brasov care sa te pregateasca pentru examenul auto este un lucru la care ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte. Mai mult decat atat, pe langa pregatirea din scoala auto, e nevoie si de aportul tau, si anume, studiul legislatiei rutiere.

Pana la examenul auto sunt mai multi pasi pe care este necesar sa ii indeplinesti, printre ele numarandu-se teste medicale si psihologice care sa ateste ca esti apt pentru a abtine dreptul de a circula pe drumurile publice.

Instructorul auto este de asemenea important. Pregatirea practica este esentiala in obtinerea unui permis auto categoria B, promovarea examenului auto din prima incercare fiind bazata pe un cumul de factori.

Elevul in scoala de soferi Brasov

Asa cum iti puneam mai sus, este nevoie sa citesti cel putin o data legislatia rutiera cap-coada pentru a te familiariza cu toate aspectele care tin de circulatia pe drumurile publice. Fa chestionare! Multe! Pune intrebari atat in sala de curs cat si in timpul orelor de condus pentru a fi cat mai bine pregatit.

Ia scoala de soferi in serios, pe langa banii pe care ii investesti, este vorba de timpul tau si de necesitatea unui permis categoria B. Nu lipsi, fii atent si nu trata cu superficialitate cursurile, oricat de pregatit ai fi.

Elevul la examenul auto Brasov

Daca ai avut punctaj mare la testele DRPCIV, vei promova din prima examenul auto sustinut in sala. Nu te grabi.

In timpul examenului auto alaturi de politist, lasa emotiile deoparte si concentreaza-te la toate detaliile de pe traseu. Pune-ti centura, regleaza-ti scaunul si verifica in oglinzi plecarea in siguranta.

Trips & trick la examenul auto

Fii atent la indicatoare! Daca politistul spune sa faci stanga si tu ai interzis, nu fa manevra. De asemenea, daca iti spune sa opresti intr-un loc interzis, nu o fa! Nu uita sa semnalizezi ( ca mine 🙂 ) si cedeaza prioritate la trecerile de pietoni si oriunde spun indicatoarele.

Nu schimba banda pe linie continua. De multe ori poti fi tentat sa faci manevra pe care a facut-o soferul din fata.

Obtine permisul auto si fii civilizat in trafic

Sunt convinsa ca stii multe cazuri in care soferii isi ureaza „de bine” in trafic. Evita sa prinzi aceste obiceiuri si sa te transformi intr-un monstru la volan. Siguranta trebuie sa fie intotdeauna prima manevra: nu te pune in pericol si nu ii pune nici pe altii in situatii periculoase.

Daca ar fi dupa mine as face obligatorie retestarea din 5 in 5 ani. Sunt convinsa ca multi soferi cu experienta ar pica examenul tocmai din cauza unui comportament periculos pe strazi.

Scoala Auto Antal – Scoala de soferi in Brasov si Rupea

Nu pot incheia acest scurt articol fara a face si o recomandare. Iti recomand o scoala de soferi din Brasov unde pasii iti vor fi coordonati pentru a deveni un bun conducator auto. In Scoala auto Antal vei gasi oameni calzi, empatici si determinati sa te invete sa devii un bun conducator auto atat pe strazile din Brasov cat si pe strazile din intreaga lume.

Succes!

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.