Servicii funerare, ritualuri pagane si dogme bisericesti

Pentru cei mai multi dintre noi viata este un dar minunat. Venirea si plecarea pe lume tin de alte forte si vrem sau nu, intr-o zi vom apela la servicii funerare Bucuresti care sa se ocupe de tot ceea ce inseamna parte administrativa, ca noi, cei indurerati de pierderea cuiva drag, sa avem ragazul unei despartiri.

Serviciile de pompe funebre sunt precum cele medicale, non-strop, sunt servicii de urgenta. De cele mai multe ori, acest tip de evenimente ne surprind, ne gasec nepregatiti, ne dezorienteaza si avem nevoie de ajutor specializat.

Avem nevoie de timp pentru a plange

Despartirile definitive dor, lasa goluri in suflet care cer timp pentru cicatrizare. Firma de pompe funebre Bucuresti se va ocupa de tot ceea ce inseamna constatare deces, certificat, imbalsamare si cosmetica mortuara, inclusiv organizarea de parastase. Fiecare angajt al companiei funarare se va deplasa in „varfu degetelor de la picioare” pentru a nu deranja funeraliile, familia sau participantii. Discretia si compasiunea sunt cele 2 elemente care ar trebui sa fie la baza oricaror servicii funerare.

Inmormantarea este un ritual

Fiecare zona, fircare popor sau fiecare religie are ritualuri de inmormantare. In inima mea, cred ca aceste obiceiuri de inmormantare ne ajuta sa ne luam raman bun. Fiecare obicei reprezinta o treapta prin care ne distantam de cei care pleaca. Incheierea unui ritual nu face decat sa transmita constientului ca incet-incet, ne luam „la revedere”. Probabil ca acesta este si motivul pentru care ritualurile de inmormantare sunt atat de multe la inceput si apoi se tot distanteaza in timp.

Firma de serviii funerare Bucuresti trebuie sa tina seama de toate ritualurile la care familia tine si sa le indeplineasca excact, fara nici o deviere, fara nici o parere legata de aceste lucruri. In functie de zona din care provine familia si de religia acesteia, obiceiurile difera.

Cele mai intalnite obiceiuri funerare sunt:

  • lumanarea aprinsa non-stop la capataiul celui decedat
  • doliul, ascunderea oglinzilor
  • tragerea clopotelor, tamaierea, aprinderea toiagului (lumanare lunga si subtire in forma de colac)
  • salutul se transforma in expresia „Dumnezeu sa il /o ierte”
  • citirea „stalpilor” de catre preot
  • icoana pe piept
  • banuti pe ochi (obicei care a rezistat inca din Grecia Antica)
  • priveghiul
  • coliva, vinul si pomenile care se impart in timpul inmormantarii si /sau peste groapa
  • pomul decedatului
  • si multe altele

Credinta conform careia cel plecat are nevoie de aceste ritualuri pentru a intra in rai are o istorie lunga. Ritualurile de inmormantare sunt vechi de cand lumea si sunt respectate de familii intocmai. Ortodoxii sunt foarte stricti in acest sens, unele ritualuri tinand de Biserica, altele avand radacini pagane.

Ma gandesc ca intr-un articol viitor sa vorbim despre ritualuri de inmormantare din intreaga lume.

Cert este serviciile de pompe funebre Bucuresti includ toata partea de ritualuri si indeplinesc cu strictete si maxima discretie toate dorintele familiei indurerate. Familia are nevoie de aceste ritualuri, are nevoie de aceste „scari” de constientizare treptata a tristului eveniment si tot ce implica el.

 

 

 

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.