Tips & tricks pentru a alege o sala de evenimente business

Daca urmeaza sa organizezi un eveniment business sunt sigura ca ca ti-ai facut un plan si ai in agenda cateva criterii de care vei tine cont neaparat. Nu este nimic gresit in a cauta solutii pe internet care sa iti fie de ajutor, poti descoperi astfel aspecte la care nu te-ai gandit sau pe care nu le credeai importante. Misiunea este si mai grea atunci cand organizarea se petrece in afara companiei. Unul din cele mai importante lucruri legate de un eveniment corporate este sala de conferinte.

Marimea salii de conferinte

De la bun inceput trebuie sa stii cat mai aproape de adevar numarul participantilor. Sala destinata evenimentului trebuie sa aibe marimea potrivita, si, foarte important, sa aibe posibilitatea de aranjare in mai multe feluri ( tip teatru, tip U, pe randuri). Daca locatia are mai multe sali pentru organizarea de evenimente corporate, esti norocos sau istet. 😉

Designul salii de evenimente business

Vrem sau nu sa recunoastem, aspectul salii conteaza foarte mult. Curatenia, calitatea mobilierului si a obiectelor folosite in cadrul intalnirii ( video proiector, flipchart, markere, ecran de proiectie, ), obiectele de decor ( tablouri, tapet, obiecte de iluminat), toate acestea conteaza pentru o intalnire reusita.

Cu cat sala este mai bine echipata si s-a pus accent si pe design, nu doar pe utilitate, cu atat rezultatele intalnirii vor fi mai fructuoase.

Alege sali cu confort sporit

Starea de confort a participantilor este inca o variabila de care iti recomand sa tii cont in alegerea unei sali de conferinte. Scaunele trebuie sa fie cat mai ergonomice, preferabil tapitate, cu manere de sprijin si dispuse la o arecare distanta unul de celalalt.

Aerul conditionat sau un sistem de ventilatie nu este un lux, este „must have”. Cand inchiriezi o locatie nu uita sa intrebi si de acest lucru.

  • Multe, multe prize

Nu uita sa intrebi de cate prize si prelungitoare dispune sala de evenimente. Suntem intr-o era in care totul este dependent de priza, mai ales  laptop-urile si telefoanele mobile

  • Wi-fi de mare viteza

sala evenimente corporate rozmarin predealCele mai multe locatii ofera wi-fi gratuit. Foarte bine, dar sa fie si de mare viteza.

  • Lumina

O sala de evenimente care abunda in lumina naturala este de prederat uneia cu lumina artificiala. Atmosfera este mult mai calda, mai prietenoasa, mai propice discutiilor. In caz de este nevoie sa folosesti video-proiectorul, draperiile pot fi trase pentru obturarea luminii.

  • Gustari si pauze

Nu degeaba orele de curs sunt de 50 de minute. Creierul are nevoie de pauze, atentia scade. Poti sa alegi sa faci pauze „de cafea” de 15 minute la intervale de 2 ore. O masa cu gustari, ceai,  cafea si apa, intr-un colt al salii de evenimente, este un punct in plus la nota ta.

Alege locatii frumoase, cu priveliste

Locatia este inca una din acele variabile care pot influenta evenimentul. Daca participantii au posibilitatea in pauze sa admire un peisaj frumos, si mai bine pentru evenimetul tau. Stii foarte bine ca detaliile conteaza.

Fii original

La cate eveniment de tip business ai participat? Nu te-ai plictisit de acelasi tipar? Incerca sa aduci ceva nou, original care sa scoata evenimentul tau din tipar.

Speram ca ceea ce ai citit mai sus iti va fi de ajutor.

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.