Toaletare arbori Iasi, estetica si siguranta

Nu de putine ori am vazut in cadrul programelor de stiri anunturi de-o schiopa cu arbori prabusiti peste autoturisme. Tocmai de accea serviciu de arboristica Iasi ar trebui facut de profesionisti. Spre exemplu, Vertical IS are o echipa de alpinisti utilitari dedicata serviciilor de arboristica.

Toaletarea periodica a copacilor cu ajutorul alpinistilor utilitari

Fara o toaletare periodica facuta cu grija si in scopul regenerarii corecte a arborilor, copacii din zonele urbane por deveni un pericol pentru oameni, pentru obiecte, pentru cablurile care deservesc retele electrice sau de telefonie care traverseaza orasul sau chiar pentru cladiri.

Natura trebuie integrata inteligent in zonele urbane, siguranta fiind la egalitate cu crearea unui mediu sanatos, cu aer curat si nepoluat. La toaletarea arborilor din Iasi, in functie de inaltime si de locul in care se afla, participa alpinisti utilitari cu experienta ancorati in franghii sau cu ajutorul nacelelor.

Indepartatea arborilor care prezinta un pericol pentru cetateni

Arborii batrani sau cei care pun in pericol cetatenii sau bunurile acestora pot fi indepartati partial prin taieri segmentate sau pot fi indepartati in totalitate. Toate taierile se fac doar cu avizul emis de Directia de Mediu. Nici un copac nu trebuie indepartat de oameni neavizati sau din bunul plac.

Daca in fata blocului creste un copac care iti face umbra, sa nu crezi vreo clipa ca ai dreptul sa il tai. Poti face o cerere in acest sens, dar nu poti interveni. Mai mult decat atat, nu uita ca exista si specii de arbori protejati prin lege, nucul fiind cel mai bun exemplu pentru acest caz.

Animite fenomene meteo pot accelara procesele de taiere sau toaletare a arborilor. O furtuna puternica, un fulger care a lovit distructiv un copac pot fi elemente care impun o interventie rapida. Alpinistii utilitari care ofera servicii de arboristica Iasi sunt pregati sa intervina rapid si sa ia toate masurile necesare in cunostinta de cauza.

Sustin inca o data ca lucrarile de intretinere a arborilor trebuie realizata de personal specializat. Fiecare specie are particularitati in ceea ce priveste cresterea, coronamentul si modul de taiere.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.