Ajutandu-i pe altii, te ajuti pe tine

Daca tu ai avut sansa sau norocul de a te naste intr-o familie care sa iti ofere dragoste, suport si tot ce este esential din punct de vedere material, asta nu inseamna ca toti au avut parte de acelasi lucru. Exista copii care nu au pasit vreodata intr-o cofetarie sau care nu au avut lucruri proprii, noi de care sa se bucure. Pana si ziua lor de nastere trece neobservata.

Scopul meu nu este sa te intristez, vreau doar sa iti amintesc ca poti ajuta. Exista asociatii, EVER FORVARD fiind doar una dintre cele care si-au propus sa aduca un pic de ajutor si fericire celor nascuti intr-o zodie trista.

Cum poti ajuta tu?

1. Redirectioneaza 3.5% dim impozitul pe venit

Statul iti ia cu doaua maini si cand vine vorba sa iti dea, iti aduci aminte de proverbul „Cand ii dai, ii fata vaca. Cand ii ceri, ii moare vitelul”. Tocmai de aceea e bine ca banii pe care ii putem noi directiona din impozit sa nu ramana la mana lor.

3.5% din impozitul pe veniturile din salarii, pensii si activitati independente pot pleca cu ajutorul fiecaruia dintre noi catre o asociatie cu scopuri umanitare. Ei cunosc fiecare caz in parte si pot ajuta: construiesc sau repara case, cumpara lucruri care sa le sunt necesare, ii aprovizioneaza cu alimente sau consumabile (lapte praf, scutece de unica folosinta) si chiar si cu haine si incaltaminte.

2. Donatii in bani

Daca poti ajuta, nu sta pe ganduri. Tot ajutorul tau se va intoarce la tine, se numeste Karma si eu cred in puterea ei. Cred in puterea omului de a fi bun si bland, de a-si ajuta semenii, de a urma CUVANTUL.

Iti poti alege o familie pe care sa o ajuti, poti alege un copil caruia sa ii devii nas, parinte spiritual si nu numai.

3. Bunuri materiale

Nu stiu cum e la tine in dulap, la mine se aglomereaza mereu. Moda se schimba si eu sunt in ton cu ea. La inceputul fiecarui anotimp imi fac ordine in dulap si pun deoparte hainele care stiu ca nu le voi mai purta, mereu curate si in stare perfecta. La fel fac si cu incaltamintea. Trimit doar lucruri bune.

Voi face o paranteza aici si voi povesti un caz real. Asociatia umanitara a primit mai multe colete pentru ajutorarea unor oameni ramasi doar cu hainele de pe ei in urma unei viituri. Au sosit colete din toata tara. In cateva dintre ele erau pantofi cu toc si bikini. Pai, ce sa faca oamenii aia cu pantofii cu toc?

Ei au nevoie de imbracaminte practica, de incaltaminte adecvata, de carti si caiete, de jucarii, de obiecte in stare de functionare pentru gospodarii si de alimente de baza sau cu termen de valabilitate mare.

Eu sunt ferm convinsa ca educatia nu se face cu biciul, ci cu DRAGOSTE. Orizontul nu se termina la limita gardului sau a satului, cei mai multi care au nevoie de ajutor sunt din mediul rural, din zone defavorizate sau din familii monoparentale. Nu cunosc decat ceea ce vad acolo, in jurul lor.

Noi putem sa ii invatam SPERANTA intr-o lume mai buna, in zile mai frumoase si, macar din cand in cand, sa ii facem sa zambeasca. Macar un pic…

Schimba o poveste de viata! Implica-te!

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.