Alege firme de transport maritim pentru marfuri, ai multe avantaje

Pentru oricine trimite marfuri la nivel international, este bine cunoscut faptul ca transportul maritim este o optiune care ofera multe beneficii. Fiind una dintre cele mai vechi optiuni pentru transportul de marfuri, este si una dintre cele mai disponibile. De fapt, peste 90 la suta din marfurile transportate in lume sunt prin firme de transport maritim.

Dar cu optiuni alternative, cum ar fi transportul aerian, rutier si feroviar, de ce ar trebui un expeditor sa ia in considerare firme de transport maritim? Cititi mai departe pentru a afla primele cateva beneficii.

Economic

Desigur, industria de transport maritim ofera expeditorilor cele mai competitive costuri de transport, in special pe distante lungi. Prin comparatie, unele estimari arata ca aceste costuri sunt in general de patru pana la sase ori mai ieftine decat cele aeriene. Cu statistici ca aceasta, este usor sa argumentezi ca transportul oceanic este cea mai ieftina optiune.

Eficienta

Indiferent de dimensiunea transporturilor dvs., exista firme de transport maritim ce pot satisface nevoile dvs. Transporturile mai mici pot fi grupate impreuna cu alte marfuri pentru a umple un container. Acest lucru permite partajarea costurilor serviciilor de transport. De fapt, navele sunt modalitatea ideala de a transporta volume mari de marfa, deoarece sunt concepute pentru a transporta cantitati mari de marfuri sau materii prime.

Capacitate de incarcatura supradimensionata

Un avantaj major al transportului maritim este capacitatea de a gestiona incarcaturi supradimensionate, grele sau voluminoase. O astfel de marfa ar putea include vehicule mari, echipamente, materiale de constructie si multe altele. De multe ori acestea sunt prea grele sau mari pentru transportul aerian sau chiar pentru transportul rutier. Incarcaturile foarte mari nu reprezinta o problema pe multe nave de transport.

Siguranta

Navele sunt concepute pentru a transporta in siguranta materiale periculoase. Cand vorbim de firme de transport maritim, ele sunt bine versate in manipularea unor astfel de marfuri. Ele au reglementari in vigoare pentru a asigura siguranta navei, a echipajului, a incarcaturii si a mediului. Pierderile de marfa cauzate de incidente in timpul transportului sunt in continua scadere. Pe masura ce siguranta maritima creste, a scazut semnificativ si numarul pierderilor. Containerele sunt proiectate pentru a fi sigilate si incuiate in timpul transportului pentru un plus de securitate.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.