Baia, intre obiecte sanitare si design

Baia nu mai este ce a fost odata, este acum un loc zen, plin de forma si culoare in care mai multe obiecte sanitare fac parte dintr-un design elaborat si structurat pentru a crea o poveste sau o continuitate a celorlalte camere.

Indiferent de marimea baii, designerii ne inspita cu tot felul de forme si texturi care sa dea obiectelor sanitare mai mult decat utilitatea pe care o cunoastem toti. In plus, obiectele de iluminat si oglinzile creaza acea stare glam pe care o cauta toata lumea.

Lavoare in sute de forme , culori si texturi

Exista un lavoar pe gustul oricarui om. Din ceramica, din sticla, din material compozit, incastrabil, cu picior, cu suport sau cu sistem ingropat in perete, rotunde, ovale patrate si asa mai departe. Acum poti opta pentru un lavoar colorat sau chiar negru.

Nimic nu mai este monoton in baie. Lavoarului ii pui si o bijuterie, o baterie lavoar cu bila sau cu robineti aurii care sa aminteasca de un hotel luxos. Ai atatea variante incat decizia va fi una grea.

Cazi de baie pentru un rasfat cu spuma

Femeilor le place sa leneveasca in cada. Le plac baile lungi, cazile confortabile si accesoriile necesare pentru ca acestea sa au isi impastie prin toata baia recipientele care de care mai parfumate.

Eu am ochit o cada tip lacrima cu baterie exterioara. Este de o frumusete, simplitate si ergonomie deosebita. Marginie late iti permit sa azezi lumanari, 2-3 obiecte de decor si un pahar cu vin rosu nu va avea sanse sa alunece. 🙂

Mobilier pentru baie, ergonomie si functionalitate

Mie nu imi place sa am imprastiate in toata baia produsele de igiena. E drept ca nu folosesc putine si ar arata inestetic tot felul de borcane si recipiente care de care mai colorate si mai pestrite. Din nevoia de unitate si curatenie, un dulap in care poti depozita cele necesare si cateva prosoape sau alte obiecte care isi sunt utile este de bun augur.

Fiecare coltisor poate fi valorificat inteligent.

Oglinzile pentru machiaj si barbierit

Nu cred sa fi vazut vreo baie fara oglinda. 🙂 Indiferent de cat de mult iti place sau iti vezi propria reflexie, oglinda este necesara si, in plus, este un obiect de design. O oglinda cu rama aurie sau de o anumita forma poate fi obiectul cheie al intregii bai. Daca aceasta este si pusa in evidenta cu ajutorul unor corpuri de iluminat din aceeasi poveste, designul baii tale are doar de castigat.

Baie nu mai este o „privata” , este o impletire a functionalitatii cu designul, este conturarea unui spatiu intim, primitor si cald.

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.