Ce este SPC-ul si cum se fabrica!

În acest articol, vom explora ce este pardoseala SPC, ce o face atât de remarcabilă și de ce ar putea fi cea mai bună alegere pentru locuința sau afacerea dumneavoastră. Vom analiza caracteristicile și beneficiile sale remarcabile, dar și câteva aspecte cheie care ar trebui avute în vedere atunci când se optează pentru această tehnologie modernă de pardoseală.

De la proprietățile sale superioare de rezistență la utilizare, aspectul natural de piatră sau lemn, până la instalația și întreținerea facilă, pardoseala SPC s-a dovedit a fi o alegere excepțională pentru proprietarii de locuințe și pentru diverse industrii. Haideți să pătrundem în lumea captivantă a pardoselilor SPC și să descoperim cum această inovație a revoluționat conceptul de pardoseli moderne!

Din ce este facut SPC-ul?

  • Placa de bază: aproximativ 70% minerale – Carbonat de Calciu CaCO3 – marmură măcinată + 25% PVC + 5% aditivi.
  • Izolarea sunetului trebuie făcută cu folie XPS cu rigiditate de 500 kPa.
  • Film decor imprimat 0,07 mm.
  • Strat de uzură: 0,50 mm melamină lichidă.

Cum este făcut SPC-ul?

Toate componentele plăcii de bază sunt amestecate, încălzite până la aprox. 200°C în procesul de extrudare și formatizate într-o placă continuă. Filmul de decor și stratul de uzură se așează pe placa de bază.

Placa de bază, filmul de decor și stratul de uzură sunt calibrate și încălzite pentru uniformizare.

În cazul produselor cu folie inclusă se aplică XPS-ul 1mm-1.5mm pentru izolare fonică.

Placa finisată va fi lacuită cu acrilat, care conferă suprafeței rezistență la zgârieturi, suprafață mată și textură naturală.

Ultimul pas: Profilarea

Placa lacuită este tăiată în panouri, mai întâi partea lungă va fi profilată, apoi capătul scurt.

În continuare, în cazul produselor Premium de la The Floor sau Arbiton, arcul 5G va fi injectat. Ulterior, plăcile sunt așezate în cutii și la final pe un palet.

 

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.