Ce se intampla cu produsele agroalimentare inainte de a ajunge pe piata?

Sa nu crezi ca un produs ajunge sa fie in circuitul economic fara a fi testat in laborator prealabil. Fie ca este vorba de carne, lactate, miere, ulei, vin sau orice tip de aliment, inainte de a ajunge in magazine se preleveaza esantioane din lot si se verifica conformitatea cu echipamente de testare a produselor agroalimentare, precum eficientele analizatoare FOSS.

Producatorii de alimente de cele mai multe ori au laborator propriu de testare a alimentelor, cei mai mici apeland la laboratoare private sau la laboratoarele altor producatori. Foarte multe astfel de laboratoare sunt echipate cu analizatoare si echipamente de testare a produselor agroalimentare marca FOSS.

Importanta analizatoarelor si echipamentelor de laborator

Riscul de containare a alimentelor este prezent chiar daca se respecta toate normele din productie. In plus, datele prezente pe etichete trebuie sa corespunda cu rezultatele testelor de laborator.

Fiecare ingredient este masurat si trebuie sa corespunda calibrarilor globale ANN. Managementul calitatii nu se face doar pe hartie, el este corelat cu rezultate de laborator unde produsele agroalimentare sunt testate cu analizatoare FOSS dedicate fiecarui aliment sau grup de alimente in parte.

Tipuri de analizatoare agroalimentare

Cele mai intalnite analizatoare sunt cele pentru carne, lactate, furaje, cereale vin si bere. Prezenta de analizatoare FOSS si masinil de impuritati, in contextul Covid sunt si mai importante in ideea unei preventii sporite. Orice infectie sau contaminare a carnii sau laptelui cu paraziti de la animal poate fi detectata, riscul contaminarii fiind eliminat.

Rolul Servitech Express in industria agroalimentara

Servitech Express este cel care aduce in Romania si Republica Moldova analizatoare FOSS si echipamente de testare precum si toti reactivii necesari.

Servitech Expresss ofera consultanta in achizitia de aparatura de testare, livreaza si instaleaza echipamentele, instruieste personalul care va utiliza analizatoarele de orice tip si asigura servicii de service, mentenanta sau piese de schimb.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.