Cele mai eficiente panouri fotovoltaice sunt…

Ei bine, haideți să vorbim despre acele panouri magice care transformă razele soarelui în energie electrică. Da, ați ghicit, suntem aici să discutăm despre panourile fotovoltaice! Dar nu oricare, ci despre cele mai eficiente panouri care îți vor face casa să strălucească de electricitate!

Panouri fotovoltaice monocristaline

Aceste panouri sunt ca Rolls-Royce-urile lumii fotovoltaice. Sunt fabricate dintr-un unic cristal de siliciu și sunt pur și simplu vârfuri de eficiență. Cu o eficiență care atinge adesea 26% în teste de laborator, acestea sunt vedetele spectacolului solar. De asemenea, ocupă mai puțin spațiu și se comportă bine chiar și în zilele toride.

Bonus: au o durată de viață lungă și pot fi recunoscute după aspectul lor negru elegant și marginile rotunjite.

Panouri fotovoltaice policristaline

Panourile policristaline sunt ca vecinii tăi amabili. Sunt făcute din siliciu și, deși nu sunt la fel de eficiente ca cele monocristaline, sunt o alegere excelentă pentru cei cu un buget mai restrâns. Eficiența lor energetică se situează în general între 15% și 17%. Nu strălucesc la fel de mult ca cele monocristaline, dar își fac treaba fără prea multe drame.

Bonus: pretul lor este bonusul suprem.

Panouri fotovoltaice amorfe (Thin Film)

Aceste panouri sunt ca atleții sprinteri ai lumi fotovoltaice – subțiri, flexibili și rapizi în producție. Sunt realizate prin aplicarea unui strat subțire de siliciu fotovoltaic pe substraturi de sticlă, metal sau plastic. Dar, hei, nu sunt perfecte. Eficiența lor energetică variază între 9% și 13%, și există chiar o mică scădere în primele luni de utilizare.

Bonus: Din punct de vedere al prețului, sunt câștigătorii!

Așa că, dragi prieteni ai energiei solare, atunci când vine vorba de panouri fotovoltaice, alegerea depinde de nevoile casei voastre și de ceea ce vă permite buzunarul. Iar dacă sunteți în dubii, nu uitați să consultați un specialist – ei sunt ghizii vostri personali ai energiei solare!

Pentru întrebări sau mai multe despre panouri, sună aici: 0740 030 241

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.