Decoratiuni interioare pentru casa ta sau hotelul tau

Frumusetea achizitionarii propriei tale case sta in amenajarea dupa propriul gust, stil, preferinte. Detaliile fac diferenta cand vine vorba despre decoratiuni interioare, fie ca discutam despre tapet, covoare, draperii, perdele sau mobilier.

Indiferent ca a trebuit sa amenajez un apartament, o casa, un birou sau o cafenea, caci am avut ocazia sa le fac pe toate, am pus accent in primul rand pe decoratiuni interioare. Din toate aceste experiente, am reusit sa descifrez si sa imi formez propriile idei despre stiluri cand vine vorba despre decoratiuni interioare.

Decoratiuni interioare si stiluri de design

Tapet, perdele, draperii, tapiserii, lenjerii pat, fete de masa, huse scaune, saltele, mobilier, covoare sunt decoratiuni interioare care au atat scop functional cat si de design. Ele dicteaza stilul.

Stilul clasic : Dupa cum are si numele, stilul acesta niciodata nu se demodeaza.
Acesta are intotdeauna un punct central, de aceea, in jurul acestuia se obtine echilibrul vizual.
Poate sa fie o oglinda, un semineu, doar sa fiti atenti la simetria in toate laturile camerei.
Mobilierul este de cele mai multe ori, de culoare inchisa, margini rotunjite dar si multe elemente gravate in lemn.

decoratiuni interioare ieftine

Un alt stil foarte bine cunoscut este stilul traditional si pe ce poate sa fie bazat daca nu pe armonie ? Este in principal caracterizat de mobilier masiv iar spre deosebire de stilul clasic, culorile sunt mai subtile. Datorita tapetului, peretii sunt colorati cu motive florale.

Stilul modern si bine cunoscut si-a facut aparitia in secolul XX. Simplitatea este punctul forte iar culorile care domina interiorul sunt tonurile neutre : alb, gri, negru sau bej. Piesele de mobilier redau eleganta si simplitate prin linia clara a designului.

Stilul contemporan are mottoul : calitatea conteaza, nu cantitatea. Are linii simple fara detalii si decoratiuni. Geneza o are bazata pe stilul modern de la care a luat doar simplitatea.

Ultimul dar nu cel din urma este stilul industrial fiind din ce in ce mai popular in cladirile noi. Suprafetele rustice sunt frumos imbinate cu cele metalice. Cele mai des folosite materiale sunt lemnul, caramizile, metalul si betonul. Cel din urma este cea mai buna alegere pentru renovarea tavanelor, podelelor deoarece ofera acel stil industrial.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.