Detartraj dentar, o procedura comoda in clinica stomatologica

Cat de curati sunt dintii tai? Cand ai fost ultima data la un control intr-o clinica stomatologica? Daca au trecut mai mult de 6 luni, e timpul sa te programezi. Nu e de mirare daca ti se recomanda si o procedura de detartraj dentar.

Nu iti fa griji, nu este nimic complicat, este o procedura prin care placa bacteriana si tartrul (piatra) sunt indepartate de pe suprafata dintilor cat si din spatiile interdentare.

Detartraj dentar cu ultrasunete

Cele mai multe clinici stomatologice folosesc doua metode de detartraj dentar, una clasica, folosind instrumente si jet de apa si una cu ultrasunete. Aparatul produce ultrasunete care sparg depozitele de tartru in timp ce jetul de apa previne supraincalzirea. Metoda este una neinvaziva, nedureroasa si nu creeaza sensibilitate dentara.

Beneficiile detartrajului

detartraj

Previne gingivita si parodontoza

Cel mai mare aliat in preventia parodontozei este o igiena dentara corecta si sustinuta prin proceduri de detartraj dentar, periaj profesional si airflow.

Respiratie proaspata

Placa bacteriana poate cauza mirosuri urate. Halitoza este o afectiune deranjanta. Poate fi combatuta prin eliminarea tartrului si a placii bacteriene.

Elimina petele de pe dinti

Tartrul poate duce la aparitia de pete galbene sau maronii pe dinti. Un detartraj dentar curata dintii si imbunatateste aspectul estetic al acestora. Ne dorim dinti albi, stralucitori si sanatosi, tocmai de aceea detartrajul dentar este o procedura pentru mentinerea unei danturi frumoase si sanatoase.

Igienizare dentara

Detatrajul dentar nu este altceva decat o procedura de igienizare dentara. In functie de cantitatea de tartru depusa, o astfel de manopera dureaza intre 30 si 90 de minute. Fumatorii sunt predispusi la o depunere mai rapida a tartrului pe suprafata dintilor.

Acasa, pentru a mentine rezultatele detartrajului dentar putem:

  • peria dintii corect de minim 2 ori pe zi
  • sa folosim ata dentara si apa de gura
  • sa renuntam la obiceiurile nocive (fumat, consum de cafea, alimente dulci, bauturi carbogazoase)
  • sa avem o alimentatie sanatoasa
  • sa mergem regulat intr-o clinica stomatologica la control.
Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.