Investitii in aur – momente prielnice de cumparare

Am citit de curand un articol in Ziarul Financiar care spunea ca cel mai rentabil este sa faci investitii in aur in perioadele de instabilitate monetara, in perioadele in care piata este pusa in dificultate de anumite evenimente de ordin economic sau politic.

La ceea ce se intampla in Romania si in lume la acest moment, cred ca este ideal sa facem investitii in aur. Depozitele bancare nu mai sunt de mult timp o forma de investitie, ci doar o modalitate de a tine banii in siguranta.

Lingouri, monede sau bijuterii de aur?

lingouri si monede din aur

Pretul aurului in ultimii ani nu a avut fluctuatii mari si aurul a fost, este si va fi mereu usor de valorificat in orice colt al lumii.

Lingourile de aur sunt destinate investitiilor si depinde de fiecare cat si cum poate cumpara aur. Poti achizotiona lingouri de aur de la un gram pana la cateva kilograme. Nu exista o suma minima sau maxima pe care sa o investesti, aceasta piata este deschisa oricui.

Este adevarat ca si aici sunt jucatori grei care isi urmaresc propriile interese, trebuie doar sa urmaresti cand e mai bine pentru tine sa vinzi pe viitor. Nu exista previziuni exacte pe aceasta piata.

cursul aurului la BNR

Iata evolutia gramului de aur in cateva zile.

In ceea ce ne priveste pe noi romanii, este important sa ne autoeducam, sa facem economii si investitii inca de mici. Ii putem ajuta pe copii sau adolescenti sa faca investitii in ligouri de aur de un gram. Incet, vor dori singuri sa faca astfel de investitii in aur cu un scop: o masina la 18 ani, un PlayStation nou, o excursie, un bilet la un meci de fotbal peste hotare etc.

Poti achizitina monede de aur, au aproximativ acelasi pret ca si lingourile. Sunt ambalate frumos si pot fi facute cadou. Cand nu stii ce cadou sa faci unui nou nascut sau la o ocazie speciala, o moneda de aur poate fi un cadou mai mult decat inspirat. E un cadou-investitie. 🙂

In ceea ce priveste bijuteriile din aur, trebuie sa tinem cont ca in pretul acestora intra si manopera. Cu cat sunt mai complicate, cu atat pot fi mai scumpe. Moda se schimba si s-ar putea ca bijuteria sa nu mai valoreze decat greutatea ei in aur peste cativa ani.

Investitii in aur in Romania

Desi Romania este inca o piata subdezvoltata si investitiile in aur nu sunt privite ca o solutie globala, incet, cu putina educatie financiara si de economisire cred ca suntem in directia care trebuie.

Sunt de parere ca educatia financiara ar trebui sa fie o materie in scoala. Noua, cei care am studiat in epoca „Invatati, invatati si iar inavatati!” ne-at fi prins bine si acum am fi stiut sa facem investitii in aur, in lingouri sau monezi.

Recuperam cu pasi mici si invatam sa investim si sa facem economii pentru a obtine profituri.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.