Aurul, mereu o forma de investitie

Aurul a fost, este si va fi mereu o forma de investitie. Au existat de-al lungul celor 2000 de ani doar cateva perioade in care valoarea acestuia a scazut, dar au fost temporare si cresterile urmatoare au fost unele semnificative. Asa s-au inventat si celebrele lingouri de aur, de gramaj diferit.

De peste 2000 de ani oamenii investesc in aur. Aurul este o moneda in sine, zic eu mai puternica decat Euro sau Dolarul si oriunde in lume il poti valorifica. Lingoul de aur a devenit forma sub care cei mai multi fac aceasta investitie.

Lingou de aur versus bijuterie de aur

Daca cumperi metale pretioase cu gandul de a face o investitie, atunci cumpara lingouri de aur. Producerea lor este simpla, nu necesita munca, tehnici elaborate sau pierderi ca in cazul bijuteriilor.

O bijuterie din aur, cu cat este mai elaborata cu atat costa mai mult. Manopera este migaloasa si costisitoare. In momentul in care vrei sa o vinzi, vei primi doar valoarea acesteia in aur, asa cum este cotat gramul de aur in ziua respectiva.

Poti incepe prin a cumpara lingouri de aur de gramaj mic, de la un gram pana la 10 grame. Poti cumpara si lingouri cu greutate mai mare, depinde de bugetul tau. Cu siguranta investitia in lingouri de aur iti va aduce profit pe termen scurt si lipsa unei devalorizari pe termen scurt si mediu.

Monede de aur, un cadou sub forma de investitie

Pentru productia de monezi de aur se foloseste aceeasi tehnica ca si in cazul lingourilor, motiv pentru care diferentele de pret intre cele doua sunt mici. Diferente apar atunci cand caratajul sau puritatea aurului este diferita.

Cum ar fi ca de ziua copilului tau si la diferite ocazii (terminarea studiilor, rezultat eexceptionale la un concurs) sa cumperi mereu o moneda de aur? Una de un gram. La 18 ani va avea cel putin18 grame de aur pe care le poate valorifica. Eu am investit si intr-o asigurare de studii dar sincera sa fiu cu tine, achizitionarea unei monede de aur la o ocazie speciala mi-a adus pana in prezent mai mult randament decat vad in scrisoarea anuala pe care o primesc de la firma de asigurari.

Transforma o moneda de aur intr-o bijuterie

Moneda de aur poate fi oricand transformata intr-o bijuterie personala prin gravare. O poti folosi ca medalion sau bratara, o poti face cadou cuiva drag si cu siguranta e mai potrivita decat o bijuterie, un parfum sau o haina oe care poate nu o va purta niciodata.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.