Performanta spoturilor cu Led

Datorita preturilor reduse dar si cresterii performantelor de fabricatie, intr-o perioada foarte scurta de timp, achizitia de spoturi Brasov a ajuns o optiune de iluminat economic. Desi baile si bucatariile sunt zone unde poti alege solutii de iluminat mult mai complexe, iluminatul cu ajutorul spoturilor cu led este prima optiune.

Cu siguranta ati auzit de principalele avantaje ale spoturilor led. Acestea au avantajul unei durabilitati mari si au aspect elegant. Intr-adevar, costul unui spot cu led este mai ridicat fata de un spot cu bec dar in timp, se amortizeaza investitia. 😉

Alegerea spoturilor o facem in functie de locul unde il montam, de modul de instalare, fie ca avem tavan betonat, tavan fals, etc. De asemenea, iluminarea necesara (numarul de spoturi ) este un alt aspect important. Nu uitati de compatibilitatea aspectului estetic ( culoarea peretilor sau geometria incaperii).

Un alt avantaj important in alegerea spoturilor este montajul simplu. Sunt patru pasi extrem de simplii :

  • masurarea diametrului de montaj,
  • realizarea gaurii la diametrul de montaj ales,
  • conectarea spotului la reteaua de alimentare,
  • instalarea spotului in pozitia de functionare.

Stim ca exista o varietate foarte mare de modele ce pot fi folosite in diferite moduri intr-un anumit spatiu, asa ca este important sa stiti unde, cum si de ce trebuie folosit un anumit tip de spot. Ele ar trebui alese in functie de tip si de culoarea luminii dispersate.

Tipurile de spoturi pot fi incadrate in doua categorii : spoturile care sunt fixe si spoturile care sunt orientabile. La fel si acestea, pot fi impartite in mai multe categorii : spoturi directionale, spoturi unidirectionate sau spoturi reflector.

Spoturile unidirectionale : unda de lumina se concentreaza unui punct fix
Spoturile directionale : se folosesc atunci cand doresti sa se puna in evidenta spatii, mobilier, obiecte.
Spoturi reflector : acestea au ca scop iluminarea unui spatiu mai larg, incaperi, acestea avand ca loc de incastrare tavanul.

Cand vine vorba de alegerea spoturilor corect, trebuie sa ne intrebam ce fel de lumina ne dorim. Exista spoturi care au trei tipuri de lumina : lumina alba, lumina rece si lumina naturala.
Lumina alba, in general, este folosita pentru spatii mici, cum sunt balcoanele, terasele, holuri mici, baie sau bucatarie.

Lumina calda este mai potrivita pentru spatiile unde doresti sa te relaxezi : dormitor sau camera de zi. Este potrivita pentru spatiile mari oferind senzatia de calm si confort. Pentru spatiile de lectura sau de lucru, lumina narurala este intotdeauna cea mai buna alegere caci imita perfect lumina soarelui.

Alege cu atentie spoturile potrivite pentru tine si casa ta. Cumpara spoturi Brasov de la distribuitori autorizati.14

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.