Pretul aurului in 2022

Aurul, metal prețios râvnit din timpurile vechi a devenit una dintre cele mai sigure și stabile investiții din ultimele două milenii. În contextul geopolitic actual, când conflictul din Ucraina a luat amploare, s-a constatat o fluctuație a valutelor, fapt ce a provocat o majorare a ceea ce înseamnă prețul aurului 2022.

Astfel, de la începutul lunii iunie 2021 și până în prezent s-a înregistrat o creștere aproape continuă, punctul culminant fiind atins pe 17 februarie, conform studiilor de specialitate.

Totodată, analiștii financiari au remarcat faptul că prețul aurului in 2022 s-a majorat o dată cu creșterea ratei dobânzii la obligațiunile guvernamentale din Statele Unite și din Europa, deși, în mod normal, cei doi indicatori se mișcă invers proporțional.

Din acest motiv, tot mai mulți economiști văd investiția în materialul prețios ca fiind un mijloc cert de păstrare pe termen lung a puterii de cumpărare.

Dar oare v-ați întrebat de ce asistăm la o creștere a prețului?

Experții în domeniu subliniază influența unor factori precum: inflația foarte ridicată, îngrijorările legate de extinderea războiului din Ucraina dar, mai ales, întreruperea aprovizionării cu aur.

Cunoaștem cu toții că Rusia este unul dintre marii producători de metal prețios și principal exportator mondial. În contextul actual, dacă aceasta oprește exportul, oferta de aur pentru investiții se va prăbuși. Astfel, prețul aurului 2022 se va majora.

Mai mult decât atât, declinul piețelor bursiere și majorarea prețurilor la bunuri și servicii va transforma aurul în activul care își păstrează cel mai bine valoarea în timpul crizelor. Stă mărturie creșterea cu 4,08% de la declanșarea războiului, iar majorările par să nu se oprească aici.

În concluzie, doar stăpânind arta libertății financiare și înțelegând că aurul de investiție are valoare relativ constantă pe termen lung, îți asiguri independența și stabilitatea.

Nu uitați: în vremuri de răstriște , când situația economică se află în declin, de la mic la mare, oameni de afaceri sau guverne recurg la soluția salvatoare: rezerva de aur.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.