Primii pasi pe care ii ai de facut in cazul unui deces

Nimeni nu este pregatit 100% pentru un deces, nici chiar dupa o boala lunga sau chinuitoare. Toti ne agatam de viata cu toate resursele, atat cat ne este cu putinta. Totusi, rand pe rand, atat noua cat si celor dragi noua, ne vine randul. Ce faci imediat in cazul unui deces? Poti apela repede la o firma de servicii funerare Bucuresti, indiferent de ora, sau poti incerca sa te descurci singur.

Nu te panica! Actioneaza! 

Daca crezi ca persoana respectiva mai poate fi salvata, suna la salvare! Repede! Daca, in urma unei boli, a unei expertize medicale, te asteptai la acest eveniment, telefonul la salvare sau politie este inutil. Tu ai nevoie de Certificatul Constatator de Deces si ai nevoie de el repede.

✞Cine este autorizat sa iti elibereze Certificatul Constatator de deces?

  • medicul legist
  • medicul de familie
  • medicul de pe salvare
Medic legist care colaboreaza cu fu firma se servicii funerare Bucuresti

Medic legist care colaboreaza cu cu firma se servicii funerare Bucuresti

Medicul legist

Cele mai multe firme care ofera servicii funerare Bucuresti colaboreaza cu un medic legist in vederea constatarii decesului si eliberarii actului medical.

Medicul de familie

De cele mai multe ori medicul de familie nu este de gasit daca decesul survine la o ora la care acesta nu este la cabinet.

Medicul de pe salvare

Eliberarea unui Certificat de Deces din partea medicului de pe salvare se face dupa 24 de ore de la deces. Tu ce faci in timpul asta? Stai cu persoana decedata in casa si astepti?

Din punctul meu de vedere, apelarea la serviciile unei firme de pompe funebre Bucuresti este cea mai buna optiune. Costa? Corect, dar costa putin si salvezi timp si drumuri. In plus, cei de la servicii funebre Bucuresti vor ridica intr-un sac special corpul celui neinsufletiti si il vor transporta in vederea imbalsamarii si cosmetizarii, actiuni care sunt obligatorii prin lege. Medicul care va intreprinde aceasta operatiune va elibera un Certificat de Imbalsamare.

Avem deja rapid 2 acte necesate in vederea declararii decesului: Certificatul Constatator de Deces si Certificatul de imbalsamare.

✞Ce alte acte mai sunt necesare pentru declararea decesului?

  • actul de deces
  • adeverinta de inhumare
servicii funerare Bucuresti - acte necesare declararii decesului

Firma de servicii funerare Bucuresti te ajuta cu actele necesare obtinerii Certificatului de Deces

Spre norocul tau, ambele se obtin de la aceeasi entitate, si anume, de la Oficiul de Stare Civila Bucuresti unde te prezinti cu cele doua certificate obtinute si mentionate mai sus, la care se adauga, in copie plus original, urmatoarele:

  • certificatul de nastere al decedatului
  • actul de identitate al decedatului
  • certificatul de casatorie daca cel decedat este casatorit
  • actul de identitate al persoanei care declara decesul si gradul de rudenie

In aproximativ 30 de minute ai cele 2 acte si te poti indrepta catre cimitir. Daca ai un loc de veci deja achizitionat, atunci mai trebuie stabilite doar cateva detalii referitoare la inhumare sau inmormantare. Daca nu, ai posibilitatea de a achizitiona repede unul sau de a primi unul gratuit de la Administratia Cimitirelor de pe langa Institutul National de Medicina Legala Bucuresti. Firma de servicii funerare Bucuresti te poate ajuta in gasirea rapida a unui loc de veci, se poate ocupa de o parte din formalitati sau poate insoti familia in obtinerea actelor de la Oficiul de Stare Civila.

Ai mai sus pasii pe care pe care trebuie sa ii urmezi in vederea obtinerii actelor necesare in cazul unui deces.  te poti ocupa singur de ele sau poti apela la serviciile complete ale unei firme de servicii funerare Bucuresti in vederea castigarii de timp, timp de care ai nevoie pentru a-ti lua ramas bun.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.