Rezerve tutun incalzit, o noua experienta a fumatului

Produsele din tutun incalzit sunt concepute pentru a incalzi tutunul fara a-l arde sau a produce fum. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) descrie tutunul din aceste produse ca fiind „incalzit fara a ajunge la aprindere”. Aceste incalzitoare folosesc rezerve tutun incalzit si produc o emisie care contine nicotina si alte substante.

Potrivit companiilor de tutun, prin incalzirea tutunului, mai degraba decat arderea ca tigarile conventionale, formarea de substante nocive create la temperatura ridicata este redusa semnificativ. Astfel, va puteti bucura de experienta fumatului fara acelasi numar de toxine.
Puteti gasi rezerve tutun incalzit disponibile in multe tari, dar au ramas intrebari cu privire la efectul lor asupra fumatului si sanatatii, asa ca ne-am propus sa revizuim dovezile.

Noua noastra recenzie acopera date din 11 studii cu peste 2.600 de persoane. Descoperirea principala este ca persoanele care au trecut de la tigari la tutun incalzit au avut niveluri mai scazute de expunere la substante chimice nocive decat cei care au continuat sa fumeze. Daca va preocupa aspectele legate de propria sanatate, atunci puteti lua in considerare trecerea la tigarile electronice.

Rezerve tutun incalzit – mai putine toxine

Tigarile electronice, sau vape-urile, sunt un alt grup de produse cu nicotina care au devenit foarte populare in ultimii ani. Aceste rezerve tutun incalzit incalzesc frunzele de tutun, in timp ce tigarile electronice incalzesc un lichid, care contine de obicei nicotina. Exista diferente mari in stiinta si reglementarea acestor produse. Tigarile electronice sunt pe piata de mai mult timp decat tutunul incalzit, asa ca avem mai multe dovezi despre beneficiile si daunele lor.

Consumul de tigari electronice a crescut, in special in randul adultilor tineri, dintre care multi nu au fumat niciodata tigari. De fapt, consumul de tigari electronice a crescut cu 78% in randul populatiei de 20 de ani si cu 48% in randul celor de 30 de ani in doar un an.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.