Sterilizare pisici Pucioasa

Sterilizarea si castrarea pisicilor se aseamana extrem de mult cu castrarea sau sterilizarea cainilor asadar, m-am gandit ca in acest articol sa descriu mai mult acele mituri, pe care cu totii le-am auzit, inainte de a merge la un cabinet de sterilizare pisici Puciosa.

Inainte sa incep, alegerea sterilizarii tine strict de fiecare dintre noi, decizia ne apartine dar cel mai bine, este sa fii bine informat, inainte de a lua orice decizie legata de pisica sau motanul tau.

Nu uita de faptul ca, sterilizarea sau castrarea, are multe avantaje. Pisica nu mai este la fel de agresiva, nu intra in calduri iar masculii inceteaza in a-si mai marca teritoriul prin casa. Ce credeai, ca doar cainii fac asta? Ei bine, nu.

Sterilizare pisici Pucioasa, cu dragoste si grija pentru animalut

Este demonstrat ca, pisicile sterilizate traiesc mai mult, caci nu sunt la fel stresate ci sunt mai echilibrate.

Cel mai des intalnit mit este ca, pisica trebuie sa faca un rand de pui inainte de sterilizare. Este total eronat, mai mult, sterilizarea inainte, reduce semnificativ dezoltarea infectiilor.

O alta idee pe care am auzit-o extrem de des, este aceea ca pisicile se ingrasa enorm dupa castrare sau sterilizare. Aici intervine grija stapanului fata de pisica. Dupa intervenie, intervin anumite schimbari hormonale si pisicile au tendinta de a deveni lenese, asadar, daca alimentatia nu este una echilibrata, greutatea poate oscila mult.

Marcarea teritoriului in propiul camin al motanului , dupa castrare ar trebui sa il opreasca din acest obicei. Exista situatii, intr-adevar, in care, obiceiul deja dezvoltat sa ramana, tocmai de aceea, se recomanda castrearea cat mai timpurie.

La fel ca si la caini, castrarea/ sterilizarea se face sub anestezie totala, asadar, acestia nu simt durere. Recuperarea, mai ales, la femele, poate sa fie mai deranjanta dar totul dispare in cateva zile. Pentru informatii corecte, puteti apela la serviciile veterinare si cele de sterilizare pisici Pucioasa oferite cu drag de un personal bine documentat.

Alegeti sa va informati corect in privita alegerii dumneavoastra pentru propriul animalut.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.