Tot ce trebuie să știi despre cardanele pentru camioane, albero di trasmissione

Cardanul este un element vital în transmisia vehiculelor comerciale, precum camioanele. Dar ce este, de fapt, un cardan și cum funcționează?

Cardanul pentru camion, albero di trasmissione, este un arbore de transmisie care conectează cutia de viteze cu axa din spate a camionului. Aceasta înseamnă că este responsabil pentru transferul puterii de la motor către roțile din spate. Pentru a face acest lucru, cardanul este echipat cu articulații universale la fiecare capăt, permițându-i să se adapteze la variațiile în unghi și distanță între transmisii.

Cum Funcționează Cardanul:

Cardanul este o transmisie specială care conectează mecanismele vehiculului, în ciuda faptului că axele sale nu sunt perfect aliniate sau dispuse în unghi drept. Acesta transferă cuplul între arborii mecanismelor, contribuind la transmiterea eficientă a puterii în diverse configurații ale vehiculelor.

Există diferite tipuri de transmisii cardanice, în funcție de necesitățile și configurațiile vehiculelor:

 • Transmisia cu un singur arbore: Aceasta este folosită pe autoturisme cu bază scurtă și constă într-un singur arbore cardanic și două articulații cardanice.
 • Transmisia cu doi arbori: Această variantă este utilizată la vehiculele cu o bază mai lungă și implică două cardane, trei articulații cardanice și un suport intermediar.
 • Transmisiile pentru vehiculele cu capacitate mare de off-road: Pentru mașinile cu aranjament de roți 4×4 sau 6×6, sunt utilizate variante complexe de transmisii cardanice pentru a face față cerințelor extreme de teren.

Componentele Cardanului:

 • Articulațiile cardanice sunt elementele cheie ale cardanului. Acestea sunt responsabile pentru transferul rotației între arborii care se intersectează la un unghi. Există două tipuri principale de articulații: cele cu viteze unghiulare egale și cele cu viteze unghiulare inegale.
 • Articulația cardanică cu viteze unghiulare inegale constă din furci, o cruce și rulmenți cu ace. Acestea sunt lubrifiate corespunzător pentru a asigura funcționarea netedă și pentru a preveni uzura prematură.

De ce să alegeți Cardane de Albero Transmissione:

Oferim produse noi, de înaltă calitate, fără a compromite performanța sau siguranța. Portofoliul nostru include o gamă largă de cardane pentru diverse modele de camioane și autoturisme, printre care:

 • Cardane MAN
 • Cardane IVECO
 • Cardane VOLVO
 • Cardane MERCEDES
 • Cardane SCANIA
 • Cardane DAF… Și multe altele!

Pentru orice informații suplimentare sau pentru a comanda un cardan potrivit pentru vehiculul dvs., nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului de pe pagina noastră sau la numărul de telefon afișat:  00393289426448. Echipa noastră este aici pentru a vă oferi soluțiile potrivite pentru nevoile dumneavoastră de transmisie!

Autor: expertonline
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.