Cat costa o masina de pamant?

Da norocul peste tine sau faci economii, nu are importanta, dar iti cumperi un petec de pamant la 20-30 de kilometri distanta de Bucuresti in speranta ca, in timp, iti vei ridica o casuta unde sa tragi in weekend.

Daca planul este inclinat sau ai un sol dur, pietros, iti spun din proprie experienta ca vei avea nevoie de pamant vegetal pentru nivelare si pentru diversele plante pe care cu siguranta le vei creste in micuta gradina. Si pentru ca vorbim de cateva tone trebuie sa luam in calcul si partea de transport pamant Bucuresti, vegetal sau de umplutura. Va reamintesc, este vorba de transport pamant la cativa kilometri de Bucuresti.

Imi iau telefonul din dotare in stapanire si scriu pe Google: „transport pamant Bucuresti”. Ops! 725.000 de rezultate?! Incep sa rad… Nici nu stiu cum sa interpretez asta. Brusc, ma loveste inspiratia si fac o noua cautare: „transport pamant Bucuresti pret”. Hai ca numarul mi s-a redus mai bine de jumatate: 317.000 de rezultate. Floare la ureche… 🙂

Am gasit eu ceva preturi dupa care sa ma orientez , dar mai bine pun mana si sun. Eu sunt Toma necredinciosul, am nevoie de confirmari.

Imi da omul cu care vorbesc pretul pentru o masina de 14mc de pamant. Sincer, primele 20-30 de secunde nici nu am stiut ce sa-i raspund. Trag aer in piept si ii spun ca cred ca am gresit numarul, nu vreau sa-i cumpar masina, am nevoie doar sa-mi transporte niste pamant langa Bucuresti.

Mai fac o incercare, sun la una din firmele care presteaza servicii de transport pamant vegetal sau de umplutura. Cateva sute de lei conteaza! Si daca ai nevoie de cateva transporturi, diferenta se simte tare in buzunar sau pe cardul bancar.

Ma gandisem ca daca iau legatura cu o persona fizica care isi suplimenteaza veniturile cu astfel de servicii, iesim amandoi in castig. Eu ieseam in perdere. Ma bucur ca am avut inspiratia sa apelez la o firma serioasa. Unde mai pui ca s-au oferit sa imi si compacteze pamantul respectiv.

Stiati ca exista mai multe tipuri de pamant?

Inainte de transport, dati-mi voie sa va spun ca m-au bagat in ceata. Eu stiam ca exista pamant vegetal si de umplutura. Nuuu, lucrurile nu-s chiar asa de simple. Ei bine, exista pamant fertil de padure (!), pamant pentru amenajare gradini, pamant negru pentru amenajarea spatiilor cu gazon, pamant cu nisip, pamant cu pietris, pamant de umplutura (pamant galben pentru ca contine argina), pamant universal.

Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca niste pamant o sa-mi dea batai de cap. Cred ca balbaiala mea m-a dat de gol si oamenii au fost draguti si mi-au explicat ce pamant imi trebuie de fapt. Mi l-au transportat chiar  a doua zi la teren, l-au imprastiat, l-au compactat si si-au vazut de treaba.

Am salvat numarul de contact al firmei in agenda telefonului. Am promisiunea unui pret frumos si a unui serviciu de calitate si pentru excavatia necesara la fundatia casei.

Cand aveti nevoie de pamant pentru curti si gradini, dati-mi de stire, stiu eu un pont!

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.