Fii ecologist! Mergi cu autobuzul!

Nu stiu de unde a aparut ideea ca daca mergi cu autobuzul esti sarac sau nu iti permiti o masina. Nu stiu de cand masina a devenit o eticheta de statut social. Da, daca mergi la cumparaturi si ai o gramada de sacose si produse de carat, este ideal sa te duci cu masina proprie, dar altfel, de ce?

Sa mergi la birou, la scoala sau sa te deplasezi din diverse motive cu masina personala nu faci decat sa poluezi. Sa fim seriosi, in Brasov se circula excelent cu mijloacele de transport in comun, mai mult decat atat, poti ajunge si in zona metropolitana.

Migratia tinerilor, mai ales a celor cu copii catre zonele linistite si neaglomerate din jurul Brasovului, a atras dupa sine si nevoia de transport metropolitan Brasov. Acum poti sa ajungi in localitatile din jur fara a fi nevoie de masina proprie, microbuze sau alte mijloace. Simplu, comod si cu un orar bine stabilit, transportul metropolitan si-a gasit rezolvarea.

Mai nou, la Brasov de fac achizitii de autobuze ecologice. Se incearca reducerea poluarii pe toate planurile. Fiecare dintre noi poate contribui prin alegerea mijloacelor de transport in comun in defavoarea masinilor personale.

Nu sunt absurda, stiu ca sunt job-uri care necesita deplasari in diferite zone ale orasului si masina personala sau cea de serviciu este indispensabila. Dar daca ai un job de la 9 la 17, ca mine si multi altii, de ce sa circuli cu masina personala cand autobuzele trec la intervale de cateva minute si in toate directiile? De ce stai in trafic blocat? Dimineata devreme si intre orele 16 si 18 e un furnizar de masini pe strazi.

Chiar daca ai impresia ca ajungi mai repede cu masina personala, de cele mai multe ori este o iluzie. Drumul pe care il parcurgi pana la statia de autobuz este cel putin echivalent cu timpul pe care il pierzi cautand un loc de parcare.

In plus, acum ca vine vara, poti face diverse excursii in localitatile din zoa metropolitna si te poti deplasa cu autobuzul ( Comuna Cristian, Orasul Rasnov, Orasul Ghimbav, Municipiul Codlea, Comuna Feldioara, Comuna Sanpetru, Comuna Bod, Comuna Prejmer, Comuna Vama Buzaului). Poti verifica orarul online si te poti bucura de plimbari departe de forfota orasului.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.