Designul de interior nu are limite

Vedem mereu in revistele de specialitate, pe hartie sau online, articole despre tendinte in design interior. Mereu apare ceva nou, se schimba curente, viziuni sau culori. In realitate, alegerea este mai dificila decat pare la prima vedere, nu schimbam prea des in locuinte obiectele care fac obiectul discutiei noastre.

Desi sunt adepta cumparaturilor online, cand vine vorba de gresie, faianta, sanitare, mobilier, perdele sau covore imi place sa merg intr-un showroom de decoratiuni interioare. Vreau sa simt textura, va vad cum se reflecta lumina, sa ma conving de calitatea produseor.

Gresie si faianta de calitate

In ceea ce ma priveste, am mari pretentii cand vine vorba de pardoseli si amenajari. Nu imi schimb gresia si faianta in fiecare zi, ba din contra, poate fac amenajari pentru toata viata. Tocmai de aceea aleg produse de calitate superioara, culori calde si materiale cat mai naturale.

Obiecte sanitare recunoscute pentru rezistenta la uzura

Daca mergi intr-un showroom sau intr-un magazin de bricolaj vei si surprins de variatia preturilor. Gasesti baterii de la 100 de lei pana la 2000 de lei. Mai nou, exista produse sanitare INTELIGENTE, cu senzori, cu functii de reducere a consumui etc. Baia nu mai este ce a fost odata, acum este un spatiu ca o continuitate a designului unitar dintr-o casa.

Mobilier functional

Articolele de mobilier nu trebuie sa fie doar estetice, trebuie sa fie functionale. Personal, sunt adepta lemnului. Nu tot timpul imi permit, asa ca mobilierul din pal a fost acceptat la randul sau.

Covoare si perdele

Fiecare incapere are o singura piesa centrala in jurul careia se construieste o poveste. Tocmai de aceea este important sa alegem accesoriile precum covoarele sau perdele in culori care sa nu contrasteze cu piesa de mai sus.

Alegeti materiale de calitate, daca se poate si naturale, cu atat mai bine.

Curentele se schimba mereu. De la baroc la minimalism, de la shabby chic la scandinav, e loc pentru toata lumea sub soare. Gusturile difera si este absolut normal sa fie asa. Pentru fiecare, frumosul si bunul gust are alta definitie.

 

 

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.