Ce pret are un ecograf?

Eu nu stiu cum ar arata medicina moderna fara ecografe… Cu ajutorul unui ecograf, un medic poate avea o imagine reala asupra structurilor anatomice vizate in timpul unei consultatii si poate pune diagnostice clare.

Ecograful este un instrument de screening care functioneaza exact ca un sonar: emite ultrasunete care se reflecta din organele vizate, apoi le recepteaza si le afiseaza pe un monitor. Usor de interpretat de catre medici, neinvaziva pentru pacienti, metoda de diagnotic cu ajutorul ecografiei este de departe cea mai avantajoasa.

Cat costa un ecograf?

Eu nu vorbesc aici despre costul unei ecografii ca si consultatie ci despre aparat, despre pret ecograf. Ca si pacient este normal sa nu te intereseze 🙂 , dar ca si medic care detine un cabinet dintr-o anumita sfera a medicinei subiectul este de interes.

Pentr a putea raspunde la intrebarea legata de pretul unui ecograf, trebuie sa stabilim timpul de aparat medical de imagistica.

Tipuri de ecografe:

  • interne, externe si endoscopice
  • ecografe 2D, 3D, 4D si HD(5D)
  • ecografe Doppler
  • alb-negru sau color
  • fixe sau portabile
  • uz uman si uz veterinar

Ecograful poate depista modificari care apar in structura organelor interne, poate depista tumori sau inflamatii.

Difera pretul unui ecograf in functie de tip?

pret ecograf portabilSigur ca da. Pretul este legat atat de tipul de ecograf cat si de complexitatea acestuia. Un ecograf simplu poate porni de la cateva sute de lei, pretul crescand odata cu complexitatea si fidelitatea de transmitere si ajungand pana la sume in valoare de cateva zeci de mii de lei, poate si mai mult…

Cabinete medicale incearca sa obtina preturi promotionale pentru aparatele de ecograf sau preturi cat mai mici pentru ecografele complexe si performante pentru ca, cu cat valoarea investitiei este mai mare, cu atat si amortizarea acesteaia este mai greoaie. Tocmai din aceasta cauza exista si costuri diferite atunci cand te programamezi la o consultatie ecograf.

Exista firme care comercializeaza aparatura medicala si ecografe in vederea mobilarii si dotarii centrelor si clinicilor medicale. Acestea pun mereu la dispozitia medicilor aparate pentru ecografie si imagistica din ce in ce mai noi si mai performante. Timpul si viteza cu care aparatura medicala avanseaza face ca ecograful de ieri sa fie mult mai putin performant decat ecograful de maine.

Cabinetele medicale care ofera consultatii cu ecografie sunt constiente de ceea ce insemna pentru ele achizitia de ecografe performante la preturi promotionale sau cu discount. Orice banut conteaza, dar calitatea ecografului achizitionat bate de cele mai multe considerentul pret.

Achizitionare aparat ecograf versus inchiriere aparat ecograf

Daca clinica ta ofera consultatii cu ecografie, din punct de vedere financiar, achizitia unui aparat ecograf este mai rentabila pe termen lung. Daca nu, poti inchiria un ecograf pe perioada determinata si poti stabili cu programare toate investigatiile in intervalul de timp respectiv.

Pretul de inchiriere al unui ecograf portabil difera in funtie de tipul de ecograf, de calitatea componentelor si de timpul de ecografie caruia ii este destinat. Este de preferat sa alegeti aparatura de calitate, altfel va ramane repede in urma si va trebui sa faceti o alta investitie mult mai devreme.

Inainte de a achizitiona un aparat ecograf sau de a-l inchiria verifica firma de aparatura medicala care le furnizeaza: vechimea in piata, seriozitatea, paleta de ecografe oferite, service-ul si garantia etc.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.