Centrale termice Brasov – ce si cum alegi?

Daca esti in cautare de firme care se ocupa cu vanzare centrale termice Brasov ia in calcul si partea de montare a acestora. Poate ai face bine sa alegi o firma care ti le ofera pe ambele, asa cum face Two Instal.

Uneori este greu sa alegi centrala termica de care ai nevoie si, mai ales, tipul de centrala si tipul de instalatie. Daca atunci cand esti in cautare de centrale de apartament lucrurile sunt mai simple, la centralele pentru case spatioase sau pentru institutii lucrurile sunt putin mai complicate si ai nevoie de consultanta in vederea unui sistem de incalzire rentabil.

Centrala electica sau pe gaz? Centrala pe gaz sau pe combustibil solid? Cu puffer (stocator) sau fara? Incalzire cu calorifere sau incalzire in pardoseala? Pompa de caldura sau sistem racordat la furnizori? Acestea sunt doar cateva intrebari la a caror raspuns ar fi indicat sa apelezi la un specialist, nu la prieteni, vecini sau „nea X” care pare sa le cunoasca pe toate.

La fiecare intrebare de mai sus raspunsul poate fi diferit, nu exista un raspuns universal valabil. La apartamente este simplu, o centrala in consensatie pe gaz este o optiune care iti poate reduce valoarea facurii lunare la gaz. In ceea ce le priveste pe celelalte, se cauta intotdeauna solutia care sa prezinte rentabilitate pe termen lung. Tocmai de aceea este bine sa te consulti cu un specialist.

Te poti bucura de o achizitie poate cu cateva sute de lei mai ieftina ca mai apoi factura la utilitati sa te faca sa ridici din sprancene. Uneori, o investitie corecta te poate salva pe termen lung, in primele luni sau in primii ani iti amortizezi investitia si apoi te bucuri de apa calda si caldura ieftina.

Configurarea unei instalatii pentru case poate insemna un sistem care foloseste atat incalzire in calorifere cat si incalzire in pardoseala. In plus, tot sistemul poate fi legat la panouri solare pentru energie gratis totala sau partiala. Nu trebuie sa iti aduc aminte ca la Brasov iarna vine mai repede si pleaca mai tarziu. 🙂

Eu zic ce e de bun augur sa apelezi la o firma care comercializeaza centrale termice Brasov, ofera servicii de montaj, garantie extinsa si servisare. Pe principiul „paza buna trece primejdia rea”, mai bine previi decat sa repari.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.