Cilindri hidraulici pentru utilaje grele

In viata noastra zilnica intalnim adesea sisteme care utilizeaza cilindri hidraulici. De exemplu, camionul care colecteaza gunoiul dispune de tehnologia hidraulica, care poate comprima gunoiul in spatele vehiculului. Instalatiile de reciclare folosesc cilindri hidraulici pentru a strivi diverse materiale. In plus, sistemele hidraulice sunt utilizate pe scara larga in alte industrii, cum ar fi mineritul, petrolul si gazele, intretinerea si repararea drumurilor, manipularea materialelor si silvicultura. Tocmai de aceea vom vorbi astazi despre cilindri hidraulici pentru utilaje de constructii si utilaje agricole.

Cilindri hidraulici CAT, Libherr, Volvo, Komatsu, New Holland, Hitachi, Fiat-Hoitachi, JCB, Case

Tehnologia acestor cilindri hidraulici functioneaza pe un principiu foarte simplu. Butoiul cilindrului contine ulei sau un tip de fluid. Butoiul are montat un piston in interior si poate fi facut sa se deplaseze pe un traseu liniar. Pistonul se extinde sau se retrage atunci cand se exercita forta asupra fluidului. Cilindrii hidraulici sunt proiectati tinand cont de aplicatiile pe care trebuie sa le suporte. Forta hidraulica se calculeaza prin inmultirea ariei pistonului si a presiunii din interiorul cilindrului.

5 Avantaje pentru cilindri hidraulici

1. Viteza

Cu utilizarea diferitelor metode — cum ar fi montarea lor pe o pompa mare — cilindrii hidraulici pot fi utilizati la viteze mari. Viteza este independenta de aceste mecanisme, deci nu este afectata de greutatea incarcaturii. Pe de alta parte, dispozitivele electro-mecanice se misca mai lent sub greutate mare.

2. Acuratete si precizie

Cilindrii hidraulici sunt, de asemenea, mult mai precisi, datorita unei combinatii de ulei hidraulic si servovalve. Acest echipament poate lovi in mod repetat tinte intr-o raza mica.

3. Putere

In ciuda dimensiunilor reduse, cilindrii hidraulici pot produce o cantitate mare de forta. Cu o astfel de eficienta ridicata, nu va trebui sa va faceti griji cu privire la obtinerea suportului pentru un actuator mai mare, cum ar fi un model pneumatic.

4. Cerinte scazute

De asemenea, cilindrii hidraulici conserva mult mai multa energie decat omologii lor pneumatici si electro-mecanici. Este nevoie de putina putere pentru a opera aceste mecanisme, economisind energie si ajutand companiile sa economiseasca bani.

5. Rezistenta la conditii dure

In cele din urma, acesti cilindri hidraulici sunt incredibil de fiabili, chiar si in cele mai dure conditii meteorologice. Cand trebuie sa generati multa forta de la o putere mica, acestia ar trebui sa fie alegerea dvs.

Te intereseaza capitolul piese de scimb pentru utileje de constructii si utilaje ageicole? Vezi articolul nostru despre piese picon.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.