Copiii trebuie sa ajunga la dentist inainte de instalarea durerii

Am mai vorbit despre subiectul „stomatolog copii” si voi continua sa trag un semnal de alarma deoarece vad in jurul meu parinti care ajung cu cei mici la dentist doar atunci cand doare.

parinti panicati + copii speriati = ?

Este firesc ca cel mic sa nu colaboreze, sa nu deschida gura si nu tolereze prezenta unui stomatolog pentru copii. Il doare, ii este teama si nu stie la ce sa se astepte. Iata de ce stomatologii si pedodontii recomanda ca cei mici sa inceapa vizitele la dentist dupa varsta de 2 ani.

Vizite de acomodare la dentist

Cei mici sunt primiti cu drag in cabinetele dentare, de cele mai multe ori pregatite pentru ei cu desene colorate si chiar cu jucarii. Interactioneaza cu cadrele medicale, se joaca, se aseaza pe scaunul stomatologic si incet, se leaga o prietenie intre medicii pedodonti si copii.

dentist copii bucuresti brasov

Se lasa consultati, se lasa spalati pe dinti, invata cum sa-si ingijeasca dintisorii de lapte si cum sa se fereasca de „caria cea rea”. Parintii copiilor care vin regulat la dentist nu ajung in postura de a apela la serviciile de urgente stomatologice.

De ce este important sa ingrijesti dintii de lapte?

Cariile dentare avanseara rapid in cazul dintilor de lapte. Dintii de lapte nu sunt la fel de rezistenti ca cei permanenti. In scurt timp se poate instala durerea si cariile pot duce la complicatii si pot provoca infectii.

Mai mult decat atat, parintii nu trebuie sa se bazeze pe faptul ca oricum, copilul va pierde dintii de lapte. Mugurii dintilor definitivi (radacinile) pot fi afectati de cariile netratate. Copilul va avea probleme cu dantura definitiva, va avea nevoie de tratamente complexe si pe timp indelungat.

Alienierea dintilor definitivi incepe cu dintii de lapte

Cariile netratate duc la pierderea timpurie a dintilor de lapte. Dintii din apropiere se pot deplasa, isi pot schimba pozitia si pot determina malpozitia dintilor permanenti. In viitor, cel mai probabil, copilul va avea nevoie de un aparat dentar care sa il ajute sa isi alinieze corect dintii permanenti.

Preventie in loc de tratament

Nu mai amana! Daca vrei o recomandare pentru stomatolog copii, stii ca gasesti la mine. Dentexpert Magic este un loc unde copilul tau se va simti in siguranta si unde va reveni cu drag. Este locul unde poti merge si tu, unde ii poti duce si pe bunici si pe toti ce iti sunt dragi.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.