Despre boala Werdnig Hoffmann cu specialistii din clinica de nerulologie din Cluj, Mind Reset

Ce este boala Werdnig Hoffmann?

Specialisti din clinica de nerulologie din Cluj, Mind Reset, spun ca Boala Werdnig Hoffmann este o boala rara, genetica, care afecteaza sistemul nervos si determina atrofia musculara progresiva. Aceasta boala este, de obicei, diagnosticata in copilarie si poate avea un impact semnificativ asupra calitatii vietii persoanelor afectate si asupra familiilor lor.

Care sunt cauzele bolii Werdnig Hoffmann?

Cauzele bolii Werdnig Hoffmann sunt legate de mutatii genetice care afecteaza producerea unei proteine numita SMN (Survival Motor Neuron). Aceasta proteina este esentiala pentru supravietuirea neuronilor motori, care controleaza miscarea musculara. In absenta suficientei cantitati de SMN, neuronii motori se deterioreaza si se pierd, ceea ce duce la atrofie musculara si la incapacitatea de a controla miscarea.

Ce tratament recomanda medicii din clinica de neurologie din Cluj?

Simptomele bolii Werdnig Hoffmann includ, de obicei, slabitul muscular progresiv, pierderea reflexelor si dificultati in controlul capului si a gatului. Aceasta poate duce la probleme respiratorii, precum si la dificultati in alimentatie si vorbire. De asemenea, persoanele afectate de aceasta boala pot fi vulnerabile la infectii respiratorii si pot avea o speranta de viata redusa. Specialisti din clinica de nerulologie din Cluj fac teste generice pentru gena SMN

Care este tratamentul bolii Werdnig Hoffmann?

Tratamentul bolii Werdnig Hoffmann este, deocamdata, limitat. Exista terapii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii, cum ar fi kinetoterapia, terapia ocupationala si asistenta respiratorie. In plus, exista medicamente care pot ajuta la cresterea productiei de SMN. Cu toate acestea, specialisti din clinica de nerulologie din Cluj spun ca in prezent nu exista un tratament curativ disponibil.

In concluzie, Boala Werdnig Hoffmann este o boala rara, genetica, care afecteaza sistemul nervos si duce la atrofia musculara progresiva. Cauzele acestei boli sunt legate de mutatii genetice care afecteaza productia de proteine SMN, iar simptomele includ slabitul muscular progresiv si pierderea reflexelor. Tratamentul este limitat, dar exista terapii care pot ajuta la ameliorarea simptomelor si la imbunatatirea calitatii vietii.

Medicii de la clinica de neurologie din Cluj impeuna cu specialistii in doemniu fac tot ce este posibil pentru a ameliora simptomele pacientilor cu boalaWerdnig Hoffmann.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.