EEG Cluj in clinica de neurologie Mind Reset

Ce este un EEG sau o electroencefalogramă?

Un EEG este un test care înregistrează activitatea electrică a creierului. Electrozi mici sunt plasați pe scalp pentru a măsura semnalele electrice generate de neuronii din creier. EEG este utilizat pentru a diagnostica diferite afecțiuni neurologice, cum ar fi epilepsia, tulburările de somn, tumorile cerebrale și leziunile capului. Testul este neinvaziv și nedureros și, de obicei, durează aproximativ o oră.

Clinica de Neurologie Mind Reset din Cluj este o instituție medicală specializată în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor neurologice. Aici, cu profesionalism și o incredibilă deschidete, te întâmpină neurologul Damian Popescu. Acesta are o vastă experiență în diferite subspecialități ale neurologiei, cum ar fi epilepsia, tulburările neuromusculare, tulburările de mișcare și neuroimunologia. Clinica oferă diverse teste de diagnostic, inclusiv scanări EEG și oferă opțiuni de tratament astfel încât soluțiile oferite să fie cât mai confortabile pentru pacienți.

EEG Cluj – Video EEG de veghe

Video EEG de veghe este o procedură medicală în care se monitorizează activitatea cerebrală a unei persoane în timp ce aceasta este trează. Această monitorizare este realizată printr-un EEG, care măsoară activitatea electrică a creierului, și un video care înregistrează comportamentul și mișcările persoanei.

Această procedură este utilizată pentru a detecta convulsiile și alte tulburări ale activității cerebrale care apar în timpul stării de veghe. Video-EEG de veghe este deosebit de util în diagnosticarea epilepsiei, care poate fi dificil de diagnosticat în mod tradițional.

Această procedură este nedureroasă și se desfășoară într-un mediu sigur și confortabil pentru pacient. Personalul medical va fi prezent pe tot parcursul procedurii pentru a monitoriza starea de sănătate a pacientului.

EEG Cluj – Video EEG de somn

Asemeni EEG-ului de veghe, Video EEG de somn este o procedură care se efectuează prin înregistrarea EEG și video în timpul somnului.

Video EEG de somn este utilizată pentru a diagnostica tulburările de somn, cum ar fi apneea de somn sau tulburările de somn REM. În timpul procedurii, activitatea cerebrală și comportamentul pacientului sunt monitorizate în timp real de către personalul medical, care poate detecta anormalitățile și poate diagnostica afecțiunile.

EEG Cluj in Clinica Privata Mind Reset

Procedurile sunt nedureroase și se desfășoară într-un mediu sigur și confortabil pentru pacient. In urma rezultatelor inregistrate, neurologul poate crea un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient în parte.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.