Trape acces acoperiș, tricKs&tips de la GBA Plastik

Curățarea jgheaburilor sau a coșurilor devine o acțiune greu de realizat atunci când nu se poate ajunge pe acoperiș. Specialiștii în domeniu recomandă, pe lângă binecunoscuta scară verticală sau cea instalată în exterior, o varietate de trape acces acoperiș recunoscute pentru fiabilitate și rezistența la efracție.

Ca de obicei, informațiile prețioase vin de la profesioniști, astfel că, în rândurile de mai jos, un reprezentant al companiei GBA Plastik ne introduce în „universul” acestor sisteme.

Așadar, atunci când se dorește accesul sigur și confortabil este recomandată instalarea de trape acces acoperiș deasupra palierului superior al scării. Producătorii și-au asumat de la început sarcina de a crea structuri etanșate împotriva precipitațiilor atmosferice sub forma unor cadre de care sunt atârnate canelurile.

Ca o evoluție firească, astăzi, modelele moderne sunt prevăzute cu cilindri amortizoare care facilitează deschiderea și închiderea ușilor.

Și totuși, poate vă întrebați ce roluri pot îndeplini aceste trape acces acoperiș? Ei bine, părerile avizate au reușit să întocmească o clasificare influențată de scopul pentru care sunt folosite.

Descoperim astfel că avem avantaje majore pentru trape de acoperis :

✔️aerul este eliminat din interior grație funcției de ventilare
✔️ajută la îndepărtarea fumului din interior în caz de incendiu
✔️folosite ca deschideri pentru evacuarea persoanelor în caz de urgență
✔️uneori sunt utilizate doar pentru acces pe acoperiș și lumină naturală.

Cu toate acestea, nu există solicitări stricte referitoare la dimensiunile trapelor, căci parametrii de proiectare sunt determinați de dimensiunile unei persoane medii. Din punct de vedere al materialului din care sunt fabricate canelurile, se cunosc două categorii de sisteme: surde (se folosește tabla) și transparente (confecționate din sticlă, policarbonat sau acril).

Ar mai fi de precizat aspectele legate de instalare, întrucât instrucțunile diferă în funcție de acoperiș.

Prin urmare, pe un acoperiș plat trapele se montează la un unghi ușor pentru a face posibilă scurgerea precipitațiilor și topirea zăpezii, iar pe altele devine necesară instalarea balustradelor, pentru deplasarea în siguranță.

Nu uitați: pentru reușita proiectului solicitați personalul experimentat de la GBA Plastik!

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.