Grundfos Autoadapt, functie a pompelor de apa inteligente

Nu mai este un secret pentru nimeni cum ca pompele de apa si solutiile Grundfost sunt cu un pas in viitor. Astazi vorbim putin despre Grundos Autoadapt, functie a pompelor pentru circulatia apei calde care se echilibreaza in functie de particularitatile consumatorului.

Da, iata ca exista pompe pentru recirculatia apei calde menajere care se adapteaza la modelul de consum al gospodariei si economiseste resurse. Economia de resurse duce automat la facturi mai mici si la reducerea poluarii.

Grundfos Autoadapt economisesc apa si anergie

Specialistii Grundfos, conform masuratorilor efectuate pana in prezent, ne surprind economii care ar trebui cel putin sa ne puna pe ganduri si trezeasca curiozitatea de a afla mai mult :

  • economii de 97% in ceea ce priveste costul de functionare;
  • economii de 48% la energia temica;
  • economii importante de apa rece menajera.

Conform Sustenability Info, un robinet foloseste intre 4 si 8 litri de apa pe minut. Daca tu, de fiecare data cand deschizi robinetul de apa calda pierzi aproximativ apa care curge in 30 de secunde, timp necesar pentru a se incalzi, cata apa irosesti pe parcursul unui an? Daca faci un calcul pentru media de viata, ai fi uimit. Si nu doar ca irosesti apa, o si platesti!

De multe ori solutiile sunt simple si la indemana. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi o pompa de circulatie, mai exact o pompa pentru recircularea apei calde menajere cu ajutorul carei a apa calda vine la robinet aproape instantaneu. Si personal iti recomand una cu functie Autoadapt.

Grundfos Autoadapt pur si simplu memoreaza consumul personal de apa calda si controleaza atat temperatura cat si viteza apei conform necesitatilor din gospodarie. Functionand doar atunci cand este nevoie de apa calda, se fac economii, se prelungeste viata centralelor termice si a boilerelor si se reduc problemele din sistemul de instalatii, indiferent de vechimea acestuia.

Grundfos Autoadapt, pompe pentru recircularea apei menajere

Care sunt pompele pentru recircularea apei calde menajere care beneficiaza de functia Grundfos Autoadapt? Cele mai folosite pompe de circulatie din domeniul rezidential sunt Grundfos Alpha2 si Grundfos Alpha3.

In incheiere, nu imi ra,ane decat sa iti aduc aminte ca in Romania, mai exact in Brasov,  exista parteneri oficiali Grundfos, si anume, Instal Generation.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.