Investesti in lingouri de aur sau in bijuterii de aur?

Am dezbatut de curand cateva motive pentru care este bine sa investesti in lingouri de aur. Chiar daca bijuteriile din aur au aceeasi valoare per gram,ele sunt mai scumpe pentru ca in pretul lor este inclusa si manopera.

Or fi bijuteriile din aur frumoase, dar ele sunt pentru a adauga valoare unei tinute si nicidecum pentru a face investitii. La vanzarea lor iesi in pierdere, nu in castig. Balanta inclina catre lingouri de aur.

Daca in ceea ce priveste investitia in burse lucrurile sunt complicate, atunci cand vine vorba de investitii in aur, este simplu de urmarit cum creste sau scade valoarea aurului in fiecare zi. Acesta este cotat exact ca o valuta si afisat zilnic.

lingou aur investitie

Investitiile in aur iti aduc profituri daca esti dispus sa astepti si sa vinzi in momentele cheie. Partea buna este ca poti investi atat cat „te tine plapuma”, fara sume exorbitante. Poti cumpara chiar si lingouri de aur de 1 gram. 🙂 Sau poti incepe de la astfel de valori.

Tranzactiile in aur nu sunt supuse impozitelor

Suntem obisnuiti sa platim taxe si impozite la orice miscare. Castigi un salariu? Platesti impozit! Castigi bani din asigurari, meditatii sau alte activitati? Platesti impozit! Castigi din imobiliare? Platesti impozit? Castigi la jocurile de noroc? Platesti impozit si mai mare. 🙂

Investitia in lingouri de aur te protejeaza. Nu platesti impozite si nu esti influentat de rata inflatiei.

Tranzactiile in aur nu sunt supuse TVA-ului

Pentru ca aurul este vazut ca o valuta, nu ca un produs, nu este afectat de taxa pe valoare adaugata. In plus, investitiile in lingouri de aur pot fi facute atat de personele fizice cat si pentru companii. Exista o conditie, si anume, puritatea aurului sa fie peste 995.

Specialisti recomanda sa ne impartim investitiile in mai multe directii: obligatiuni de stat, actiuni la bursa si investitii in lingouri de aur. NU recomanda sa folosim doar o parghie de economisire, ci mai multe.

Daca nu mai esti sigur in ce sa mai investesti, iata o idee: lingouri de aur.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.