Investiții în aur – cand, cum și de ce?

Îți dorești stabilitate financiară pe termen lung? Un loc mai potrivit ca acesta, nici că se putea! Așază-te confortabil și citește până la final. Astăzi propun un subiect ce ne activează mintea și bineînțeles, ne dezvoltă imaginația: te-ai gândit cum să pui banii să lucreze pentru tine? Ce-ai spune despre investiții în aur?

Istoria ne-a demonstrat că metalul prețios, maleabil și rezistent la tracțiune s-a transformat în cea mai sigură și stabilă metodă de investiție din ultimii 2000 de ani.

Și dacă bijuteriile din aur garantează strălucirea și prețiozitatea unei ținute, specialiștii recomandă tranzacții sub formă de lingouri și monede. Nu știi care e logica? Ei bine, costurile privind fabricația acestora sunt raportate la valoarea de piață a metalului, fără manoperă adăugată ca în cazul bijuteriilor. De exemplu, costul de producție al unui lingou de aur de 24 carate este aproape de 7 ori mai mic decât cel al unei bijuterii.

Mai mult decât atât, aceste investiții în aur prezintă un adaos de doar 8% din costul final, fapt ce conduce spre tranzacții sigure, rentabile și accesibile tuturor.

Iar dacă analizăm avantajele, iată că, spre deosebire de alte acțiuni și obligațiuni, aurul este mai puțin afectat de legile cererii și ofertei. În mod incontestabil, întotdeauna va exista cerere, însă în vremuri de răstriște costurile cresc.

Dar oare te-ai gândit ce randament oferă astfel de investiții în aur? Conform studiilor, indiferent de maniera de păstrare (în casetă de valori sau în custodia unei bănci), productivitatea tranzacțiilor se încadrează undeva la 26 – 29%.
Și încă ceva: ești scutit de TVA!

În concluzie, când discutăm despre investiții în aur, remarcăm atuuri precum:

✔️stabilitate (căci pe termen lung investiția garantează o paritate incomparabilă cu cea oferită de valute)
✔️caracterul de activ de rezervă (vezi depozitele de aur ale băncilor și statelor)
✔️ușurința cu care deținătorii de acțiuni vând în perioada de criză, pentru a achiziționa aur.

Reține, așadar: metalul se vinde cu ușurință oriunde în lume, iar prețul este în creștere constantă!

Investește inteligent!

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.