Nu poti face agricultura fara utilaje agricole

De cele mai multe ori ne aruncam ochii peste granite si privim cu putina invidie agricultura din diverse state care nici nu au fost binecuvantate de Dumnezeu cu asa pamant ca Romania. Eu zic sa luam partea buna si sa ne inspiram de la ei investind in utilaje agricole care usureaza viata fermierului.

Un fermier serios investeste in utilaje agricole

Agricultura nu este doar despre munca si pamant, este si despre utilajele care fluidizeaza munca fermierului si il ajuta in parcugerea tuturor etapelor pe care acesta trebuie sa le urmeze, de la pregatirea pamantului, la insamantare, la proceduri de ingrijire si apoi in procesul de recoltare.

Exista utilaje agricole care pot fi versatile, care cu ajutorul accesoriilor isi modifica functia si pot efectua mai multe operatiuni.

Nu stiu cat sustine statul micii fermieri si cum ii ajuta in achizitia de utilaje agricole. Stiu doar ca acestia isi pot uni fortele si pot achizitiona impreuna diverse utilaje agricole si accesorii pe care apoi le pot folosi impreuna. Asa functioneaza cele mai multe ferme de succes din afara, sub forma de cooperativa.

Utilajele agricole nu sunt ieftine, sunt utilaje mari, complexe si care au nevoie de oameni competenti care sa le conduca. Citisem un articol intr-o revista de specialitate despre un mare fermier roman care isi plateste tractoristii cu peste 2000 de euro/luna in sezoanele de varf.

Oamenii aceea isi iubesc meseria si iubesc mastodontii pe care ii conduc si cu care efectueaza operatiile agricole. Intretinerea si folosirea corecta a utilajelor agricole inseamna o viata mai lunga si costuri de intretinere mai mici.

Piese de schimb pentru utilaje agricole cu livrare din stoc

Este ideal sa poti comanda piese de schimb pentru utilaje agricole fara sa astepti zile sau saptamani sa iti fie livrate. In agricultura timpul este in stransa legatura cu conditiile meteo.

Daca ti s-a stricat o piesa si esti in imposibilitatea de a cultiva sau de a recolta si apoi vine si o vreme nefavorabila, cultura ta poate fi supusa unor factori de risc. Acest lucru poate costa foarte mult.

Fa-ti un mic stoc de consumabile pentru utilaje agricole

Filtre, spay-uri de curatat, vaseline, uleiuri si alte consumabile pe care orice posesor de utilaje agricole le cunoaste nu ar trebui sa lipseasca din magazie, tocmai pentru a nu pierde timp pretios. Comanda-le din timp, sunt ieftine si nu necesita cine stie ce investitie.

Mi-ar placea ca atunci vand calatoresc sa nu mai vad campuri intregi lasate in paragina. Eu cred cu tarie ca renasterea micilor coperative si a uniunilor de fermieri este cheia pentru o agricultura de succes si acces la tractoare si utilaje agricole actuale, performante.

 

 

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.