Arhitectul intre viziune, proiect si satisfacerea beneficiarului

Am visat sa devin arhitect…

Am visat de mic copil sa devin arhitect in Brasov. Am crescut alergand pe stadutele linistite din centrul orasului si iubind casele care le stajuiau de o parte si de alta. Am iubit fiecare detaliu arhitectural, fiecare fereastra larga, fiecare acoperis de la care veghea cate un inger, o zana sau o pasare.

Nu, nu am ajuns arhitect, am ajuns copywriter… 🙂

Chiar daca nu mi-am indeplit visul, mi-am gasit calea. Si ce observ? Brasovul se schimba, se modernizeaza si, din nefericire, unele case isi pierd aspectul istoric si odata cu ele si farmecul si povestea.  Deci tu, ca arhitect Brasov,  ai datoria morala sa gasesti echilibrul intre nou si vechi, intre functionalitate si design si sa nu spargi tiparul zonei cu o cladire care nu se integreaza in armonia peisajului.

Orice proiect de arhitectura Brasov care ajunge pe o masa de lucru trebuie privit atat in ansamblu cat si in detaliu. Abordarea este mereu alta pentru ca pe langa proiectul in sine este vorba si despre beneficiar. Beneficiarul este centrul proiectului de arhitectura, el este cel care trebuie sa fie multumit de rezultat, el este cel cu banul. DAR, asta presupune si o integrarea in acord cu restul peisajului.

  • Viziunea arhitectului trebuie sa se reflecte prin prisma beneficiarului. De cele mai multe ori, prin discutii libere si concentrate pe anumite nevoi legate functionalitate si design, se da startul unui proiect care incet, prinde forma si culoare. Arhitectul este cel care gaseste cea mai buna expresie pentru un proiect, fie ca este vorba de o constructie noua sau despre o constructie veche.
  • Arhitectul este cel care trebuie sa traduca in imagini viziunea clientului, mai mult, trebuie sa prinda in aceste imagini si partea functionala si sa o adapteze la niste nevoi stricte.

Un birou de arthitectura din Brasov trebuie sa se focuseze atat pe beneficiar cat si pe planul urbanistic general. Brasovul are zone atinse de pensule fine in care interventiile trebuie sa se faca cu un imens simt de raspundere.

Noile cartiere care se construiesc au nevoie de un plan urbanistic unitar, au nevoie de armonie si la exterior, nu doar la exterior. Acest lucru este urmarit de orice arhitect bun din Brasov.

De ce sa angajezi un arhitect?

Cel mai simplu raspuns este acesta: pentru a nu pierde bani! Nu este vorba doar despre planuri si hartii, ci si despre autorizatii si avize necesare, despre drumuri si demersuri la institutii. In plus, ai siguranta costurilor si a eficientei muncii pe etape.

Orice arhitect respecta Codul Deontologic Profesional, asemenea unui doctor. Acesta isi asuma responsabilitatea proiectului, numele lui si al biroului sau strudioului de arhitectura fiind in joc. O casa bine conceputa si structurata conform nevoilor clientilor sta la baza fericirii beneficiarilor.

Dragi arhitecti din Brasov, pastrati va rog farmecul orasului nostru.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.