O sticla de vin bun impartita cu oameni faini este ca o vizita la psiholog

Nu stiu despre voi, dar peste mine o sticla de vin bun in compania unor oameni faini este curata terapie. Nu ma adresez celor care pun pret pe cantitate, ma indrept catre cei care stiu sa pretuiasca un buchet de arome, care stiu sa se bucure de un gust desavarsit si faca o poveste dintr-o sorbitura.

Astazi vreau sa vorbim despre Velvet Winery, o crama de vinuri boutique, care readuce in atentie zona viticola Dealu Mare. Fiecare sticla de vin a inchis in ea aromele pamantului, puritatea apei, razele soarelui, parfumul florilor si dulceata stugurilor.

Ai vazut filmul „A Walk in the Clouds” cu Keanu Reeves si Aitana Sánchez-Gijón? Iti aduci aminte scenele de la culesul strugurilor? Asa se intampla si la crama boutique, poate mai putin partea in care se danseaza peste struguri. 🙂

O sticla de vin rosu pentru serile friguroase de iarna

Ce poate fi mai placut in serile de iarna decat un pahar de vin rosu? O Feteasca Neagra parfumata, grea, sorbita in compania unei carti este un moment pe care eu nu vreau sa-l impart cu nimeni. Noua, femeilor, ne place sa desfacem o sticla de vin, sa turnam licoarea in paharul potrivit, si uneori, sa impuscam 2 iepui cu aceeasi alice, adica, un pahar de vin rosu intr-o baie cu multa spuma.

O sticla de vin alb pentru serile de vara

vinuri albe si rosii

Vinurile albe sunt complexe, sunt pline de personalitate si poarta in ele mangaierea vantului, soapta firelor de iarba si delicatetea florilor. Daca vrei sa bei un vin bun, iti recomand din toata inima sa gusti o Feteasca Regala, „La Tiganci”. Cuminte, cu tuse usoare, vinul alb este ideal servit langa o salata, langa o gustare cu branza maturata si struguri, peste si orice tip de carne alba. Asta stiai deja.

Eu nu beau in fiecare zi, dar atunci cand ma delectez cu un pahar de vin, vreau sa fie un vin de calitate, un vin nobil, intens si care sa creeze o explozie pe cerul gurii.

Degustare de vinuri si enoturism

Ai fost vreodata la o degustare de vinuri? Eu ma simt exact ca la o expozitie de tablouri, nu odata s-a intamplat ca cele doua sa fie perfect combinate. Crede-ma, culorile sunt mai intense dupa 2-3 guri (nu pahare) de vin. Daca cu diverse ocazii am observat ce cele mai multe doamne consuma un vin rose, la stfel de degustari, vinurile albe si cele rosii sunt regine.

Cea mai intensa experienta de acest fel este la o crama boutique asa cum e Velvet Winery. Sa gusti un pahar de vin chiar in mijlocul podgoriei, sa simti mirosul suav al viei, sa auzi vantul care mangaie stugurii si sa simti pamantul cu varful degetelor de la picioare este ceva magic. Enoturismul, caci despre el vorbim aici, a inceput sa prinda si la noi. Eu iti recomand sa incerci.

In incheiere, te las in compania unui pahar de vin bun si aromat, de colectie. Nu ai nevoie de o ocazie speciala, viata este un motiv de bucurie.

 

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.