Parchet in baie si bucatarie!

Va povesteam intr-un articol anterior despre cat de mult iubesc lemnul si despre faptul ca am parchet in bucatarie. Daca pana acum nu am avut curaj sa imi pun parcet in baie, ei bine, acum am, pentru ca exista un tip de pardoseala din lemn care se preteaza, si anume, parchet LVT.

Ce inseamna LVT?

Luxury Vinyl Tiles sunt pardoseli care imbina caldura si frumusetea lemnului cu rezistenta la apa a pardoselilor din PVC. Noile pardoseli din vinilin sunt ideale pentru spatii in care exista umezeala, precum baile si bucatariile.

Daca in trecut ma gandeam sa folosesc pentru baie o pardoseala care sa imite lemnul, acum nu mai este nevoie datorita parchetului LVT care se gaseste intr-o multitudine de texturi naturale.

Nu mai trebuie sa-mi fac griji pentru aburul din baie, pentru umezeala din bucatarie ( aici trebuie sters parchetul mai des decat in restul casei ) sau pentru holul de la intrarea in casa.Iarna, zapada adera la talpile incaltamintei si pardoselile pe baza de lemn pot avea de suferit. Nu si cu parchetul LVT, stratul de vinilin protejeaza lemnul mai bine decat orice lac, vorbim despre o pardoseala impermeabila.

Inca un avantaj al parchetului LVT este izolatia. Sub parchet puteti pune substrat de suport care va izola termic si fonic incaperea. In plus, izolatia reduce posibilele denivelari de mici dimensiuni ale pardoselii.

Se preteaza parchetul LVT la incalzirea prin pardoseala?

Da, pardoseala de tip LVT este ideala si in spatiile cu incalzire in pardosela. Pe langa rezistenta la apa, acest tip de pardoseala rezista si la temperaturi ridicate fara a superi modificari sau fara a-i fi afectata structura.

Se monteza prin sistem click ca orice alt tip de parchet.

Puteti folosi acest tip de pardoseala in orice spatiu, inclusiv in living sau dormitoare. Este usor de intretinut, se curata usor si rezista la agenti chimici mai agresivi.

Acestea fiind spuse, va invit sa descoperiti avantajele unei pardoseli calde si rezistente, pretabila atat pentru confortul casei cat si pentru sparii de birouri, spatii comerciale sau industriale.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.