Piese de schimb buldoexcavatoare Romania

Multi considera ca cele mai multe piese de schimb buldoexcavatoare trebuie achizitionate direct de la dealer. Piesele acestea sunt fabricate pe aceeași linie de asamblare ca OEM (producatorul de echipamente originale), cu excepția faptului ca parcurg cativa pasi suplimentari. Marcarea piesei sau ștampilarea cu sigla producătorului ex HONDA, apoi este ambalata si etichetata in ambalajul producatorului. Aceasta piesa tocmai a devenit mai scumpa pentru consumator din cauza acestor pasi adaugati si umlati de numerosi intermediari.

Datorita reglementarilor de certificare ISO (International Organization for Standardization) exista destul de multe companii OEM pe piata. Acest lucru se datoareaza faptului ca este nevoie de mai multe marci are sa produca piese de schimb buldoexcavatoare. Pentru ca producatorii de echipamente sa aiba o aprovizionare constanta pe linia de productie, trebuie sa aiba mai multe surse de aprovizionare care sa le furnizeze piese de calitate egala. Acest lucru asigura ca, daca un producator are probleme cu un furnizor, nu va dezactiva productia de utilaje si nu va permite inlocuirea altor marci pentru productie, reparatii si inlocuire in garantie.

Cum ar trebui sa standardizez piesele? Toata lumea va face acest lucru diferit, dar iata cateva abordari ale celor mai bune practici in acest domeniu.

Incepeti cu gasirea cotei de criticitate a echipamentului dvs. Apoi asigurati-va ca aveti piese de schimb buldoexcavatoare stocate pentru cele mai critice piese. Si mai bine, lucrati cu echipamente standardizate, astfel incat sa fie mai usor sa mentineti un set standardizat de piese.

Acum curatati, etichetati si reordonati inventarul. Indepartati tipurile de parti in exces. Daca o piesa poate fi folosita in mai multe scopuri, pastrati-o la indemana si eliminati duplicatele.

Piese de schimb buldoexcavatoare – OEM vs terti

Uitati-va la modul in care va depozitati piese de schimb buldoexcavatoare, placile electrice, rulmentii, curelele cutiilor de viteze etc. Obtineti sfaturi de la reprezentantul furnizorului dvs. – acestia au experienta si ar putea sa va spuna cum fac altii mai bine.

Cercetati furnizorii de piese de schimb buldoexcavatoare si intelegeti-le localitatea si procesul de productie. Comandati piese critice care necesita timp pentru a fi realizate si livrate. Documentati-va legat de firma cu care doriti sa lucrati din acest punct de vedere. De ce? Cu documentatia actualizata si listarea furnizorilor standard, compania nu risca sa se bazeze pe informatiile stocate doar in memoria cuiva. Ce se intampla cand acea persoana pleaca sau nu este disponibila?

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.