Ce face un psiholog?

Când simți că propriile gânduri te acaparează și nu înțelegi anumite situații, terapia cu un psiholog Cluj poate fi de real ajutor. Trăim vremuri în care o sesiune de acest fel nu mai este considerată rușine sau slăbiciune, ci un mod de a-ți regăsi echilibrul și starea de bine.

Iar dacă mai există încă nelămuriri referitoare la activitatea unui psiholog, iată că „specialistul de serviciu” ne oferă toate explicațiile necesare.

Așadar, un psiholog Cluj studiază comportamentul uman și procesele mintale, analizează efectele eredității și factorii ce influențează gândirea și comportamentul unui individ. Mergând în profunzime, acesta evaluează nivelul de inteligență, abilități și aptitudini, iar în urma analizei, face recomandările pe care le consideră necesare.

Un psiholog nu trateaza boli, ci oameni

psiholog clij

De remarcat este că, psihologul nu tratează boli ci vindecă mici tulburări de sănătate mintală. De fapt se preocupă de răni emoționale care la un moment dat se pot transforma în boli de natură neurologică, mentală sau fiziologică.

Dacă ar fi să întocmim o listă cu problemele pe care un psiholog Cluj le tratează, am regăsi, fără doar și poate, afecțiunile ce includ tulburări psihice ușoare : fobia(cauzată de orice eveniment din trecut), nevroza(caracterizată de insomnie sau lipsa poftei de mâncare), starea de criză în anumite etape ale vieții (adolescență, vârsta mijlocie), stima de sine(prea mare sau prea mică) provocată de abuz, educație, obiective de viață alese în mod incorect sau chiar relații eșuate.

Astfel, pe parcursul conversației, specialistul nu va da sfaturi directe, nu își va impune punctul de vedere, însă se va asigura că pacientul analizează detaliat situația și ia singur decizii.

În concluzie, rețineți că, de multe ori, sprijinul unei persoane avizate în acest domeniu devine o normă a vieții, în special pentru cei care nu au încredere, sau nu beneficiază de ajutor din partea familiei și prietenilor.

În fond, un psiholog Cluj respectă codul profesional și principiul de „a nu face rău”.

Să auzim de bine!

Autor: expertonline
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.