Pompe submersibile, tot ce trebuie sa stii despre ele

Astazi vom discuta despre pompe submersibile si toate informatiile de care puteti avea nevoie legat de acestea. In primul rand, o pompa submersibila se refera la acel tip de pompa care poate fi scufundata complet intr-un lichid. Motorul unui astfel de ansamblu este sigilat ermetic si cuplat etans la restul corpului pompei.

Datorita miscarii lichidului, ele reusesc sa il impinga la suprafata si sa transforme energia rotativa in energie cinetica care pune totul in miscare. Lichidul va fi tras in pompa, initial in admisie, unde miscarea rotorului il impinge prin difuzor, iar apoi iese la suprafata.

Avand in considerare acest aspect, cand vorbim de pompe submersibile vorbim si de o alta eficienta energetica. Ele nu utilizeaza mult curent tocmai din acest principiu, motiv pentru care sunt si larg utilizate. De asemenea, un avantaj major al unei pompe submersibile este ca nu trebuie nici amorsata, ea fiind scufundata in lichid. Multe pompe de acest tip pot sa gestioneze chiar si materii solide, insa aici trebuie documentare atenta.

Bineinteles, exista si cateva dezavantaje, iar dupa cum va puteti imagina, au legatura cu etanseitatea. Fiind scufundate in apa sau orice tip de lichid, orice imbinare trebuie sa fie etansa pentru a nu permite fluidelor sa intre la motor. Atunci cand se intampla acest lucru, pompa nu mai e functionala pana la mentenanta acesteia. In plus, fiind scufundata, se poate sa fie dificila repararea ei.

Avantaje ale utilizarii de pompe submersibile

In schimb, pompele submersibile sunt versatile si se potrivesc multor nevoi. Spre exemplu, pompele cu o singura treapta se pot utiliza pentru majoritatea sarcinilor casnice. Aici vorbim de pomparea apelor uzate, drenaj sau chiar pentru filtre de acvarii. Pe cealalta parte, pompele in mai multe trepte sunt folosite pentru lucrari subterane cum ar fi puturi de petrol sau de apa.
Intotdeauna apelati la ajutorul expertilor atunci cand doriti sa alegeti pompa potrivita pentru dvs. Acestia va pot consilia legat de ceea ce vi se potriveste nevoilor si va pot oferi sfaturi legat de mentenanta acestora.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.