Reumatologie Cluj – Soluții pentru afecțiunile articulare

Durerea articulară, cunoscută și ca artralgie, este o problemă comună care poate afecta calitatea vieții. Cuj Medical Center oferă servicii de reumatologie in Cluj specializate pentru a ajuta pacienții să înțeleagă și să gestioneze aceste afecțiuni.

Ce este durerea articulară?

Articulațiile sunt punctele de întâlnire dintre oase și joacă un rol crucial în mobilitatea noastră. Durerea articulară poate apărea într-o singură articulație sau în mai multe, având multiple cauze.

Cum se manifestă durerea articulară?

Durerea poate varia în intensitate și se poate prezenta sub forme acute, subacute sau cronice. Poate fi declanșată de traume, inflamații locale sau procese degenerative.

Cauzele durerii articulare

Există numeroase afecțiuni care pot cauza durere articulară, printre care:

  • Traumatismele: De la întinderi și entorse la rupturi sau fracturi, traumatismele pot provoca durere articulară.
  • Artrozele: Artroza este cea mai frecventă afecțiune articulară și afectează articulații precum genunchii, soldurile sau mâinile.
  • Poliartrita reumatoidă: Această boală inflamatorie cronică afectează deseori articulațiile mici și poate provoca dureri și inflamații.
  • Guta: Guta poate duce la episoade de inflamație articulară acută și, în stadiile avansate, la formarea de tofi gutosi.

Diagnostic și tratament in sectia de rumatologie Cluj Medical Center

Diagnosticul corect este crucial pentru tratamentul eficient. Acesta poate implica analize de laborator, radiografii, RMN sau ecografii musculo-scheletale.

Tratamentul se adaptează nevoilor individuale. Poate include terapie medicamentoasă, infiltrări cu glucocorticoizi sau tratamente non-farmacologice precum kinetoterapia.

Durerea articulară nu trebuie ignorată, deoarece poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții. In secția de reumatologie a Cluj Medical Center personalul se implica total pentru ca  pacienții să înțeleagă, să gestioneze și să trateze problemele lor articulare.

Autor: Nicoleta Pomer
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.