Tratarea apei industriale, o lume mai curata cu Grundfos

Știai că cea mai valoroasă resursă naturală, apa, este considerată indispensabilă pentru omenire? În același timp, la nivel global, aceasta suferă de cel mai înalt grad de poluare. Ca atare, protejarea mediului înconjurător, la fel ca și diminuarea efectelor poluării se obține prin tratarea apei industriale.

Specialiștii au confirmat faptul că lichidul este nelipsit în procesul de producție din cele mai variate industrii. Fabricile de zahăr, rafinăriile, fabricile de celuloză și hârtie, cele de băuturi carbogazoase sau chiar industria auto și aeronautică, utilizează cantități însemnate de apă, care necesită tratament special.

Din acest motiv, monitorizarea fluidului devine esențială, căci doar gestionarea atentă a proprietăților de natură fizică va conduce către un raport corect asupra calității și nivelului de poluare.

Mai mult decât atât, aspecte ce țin de: modificarea culorii, turbidității, a gustului și mirosului confirmă contaminarea, astfel că s-au proiectat echipamente speciale pentru tratarea apei industriale. Acestea au un rol bine definit, grație capacității de a îndeplini specificațiile stricte de calitate.

Printre cele mai cunoscute se evidențiază:
✔️sistemul de tratare a apei brute
✔️sistemul de alimentare cu apă a cazanelor
✔️stații de dedurizare industriale
✔️sistemul de tratare a apelor uzate.

Pompe industriale Grundfos, solutia de pompare pentru o productie continua

Iar dacă procesul de tratare a apei brute se axează pe protejarea echipamentului utilizat împotriva impurităților și a depunerilor determinate de contaminanții existenți în sursa de fluid, tratarea apei industriale depinde de reglementările de conformitate ce afectează instalația și compoziția fluxului de deșeuri.

În plus, in multe operațiuni, dezinfectarea, înmuierea și distribuția au devenit tehnici comun de purificare a apei.

Să nu uităm că lichidul își regăsește utilitatea în procese de fabricare, prelucrare, spălare, răcire, fapt ce impune gestionarea atentă, pentru a nu dăuna mediului înconjurător.

Așadar ținând cont de natura universală în care este utilizată, apa industrială implică și procedura de tratare întucât, în esență, aceasta susține dezvoltarea eficientă a industriilor.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.