Transport deseuri Oradea, Bihor si toata tara

În era tehnologiei și a dezvoltării tuturor industriilor s-a remarcat o creștere uluitoare a deșeurilor, fapt ce conduce la un risc sporit de afectare a sănătății oamenilor, florei și faunei. Colectarea acestora trebuie făcută de către firme specializate care dispun de echipamente de protecție corespunzătoare și de mijloacele necesare pentru a asigura un transport deșeuri adecvat.

Reprezentantul Intertrans Grains din Oradea, jud. Bihor afirma, în cadrul unei dezbateri pe acest subiect, că este necesară respectarea Hotărârii Nr. 1061 din 2008 conform căreia un transport deșeuri de orice fel, de la producere până la colectare, tratare și eliminare, poate fi efectuat doar de către operatorii economici cu autorizație de mediu. Mai mult decât atât, acțiunea se desfășoară în condiții de protecție a mediului și sănătății populației, folosind utilaje de nouă generație: autogunoiere și autobasculante.

În plus, o instituție autorizată să realizeze transport deșeuri asigură containere și press containere pentru stocarea deșeurilor solide și lichide sau păstoase și lichide.

Iar dacă vă aflați în situația în care transportați deșeuri dintr-o țară în alta, nu uitați că aveți de respectat o serie de reguli, după ce, în prealabil, autoritățile competente ale celor două țări și-au dat acordul scris.

Transport deșeuri conform normelor și reglementarilor legislative în vigoare

Astfel, procesul de transfer trebuie însoțit de formularul cunoscut drept „fișa de informații” în care se vor completa toate datele necesare. Pe lângă aceasta, se solicită un set de acte suplimentare, după cum urmează:

📌 copie a documentului de notificare
📌 copie după acordul preliminar scris și condițiile autorităților implicate
📌 documente de transport.

Atenție, însă, dacă transportați deșeuri pe teritoriul olandez, operatorul trebuie să fie recunoscut de guvern prin includerea pe lista de companii care au voie să realizeze acest proces.

În concluzie, să reținem că protejând mediul înconjurător avem grijă, de fapt, de sănătatea noastră.

Apelând la specialiștii în trasport deșeuri ne vom putea bucura, în continuare, de confortul vieții moderne.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.