Trape de fum pentru protectia vietilor si a cladirilor

Potrivit statisticilor, aproximativ 50-80% dintre decesele in timpul incendiilor se datoreaza inhalarii fumului. De aceea, pentru siguranta cladirii, este esential sa se asigure ca exista suficient acces ca fumul sa scape. De exemplu, ar trebui sa existe trape de fum special concepute pentru ca fumul din unitatile comerciale sa scape in caz de incendiu. Adaugarea unui sistem de ventilatie a fumului este o componenta cruciala pentru orice cladire.

In orice structura, sistemul de ventilatie asigura un flux de aer adecvat. Un sistem de ventilatie este proiectat pentru ca fumul sa poata scapa atunci cand izbucneste un incendiu. Problema cu structurile comerciale este ca atunci cand are loc un incendiu, ocupantii pot ramane cu usurinta prinsi inauntru. Din cauza fumului care nu are pe unde iesi, vizibilitatea e redusa iar aerul devine irespirabil.

Trape de fum pentru orice tip de cladire

Existenta unei trape de fum este esentiala pentru cladirile rezidentiale si comerciale. Situatiile de urgenta precum incendiile se pot intampla in orice moment si pun ocupantii in pericol. Cel mai bun mod de a salva vieti si de a ajuta pompierii sa-si faca treaba este de a asigura evacuarea imediata. Si, acest lucru este posibil doar daca exista un pasaj liber.

Un sistem eficient de ventilatie a fumului permite aerului rece din exterior sa patrunda in cladire. Aceste trape de fum imping aerul fierbinte in orificii de ventilatie sau permit aerisirea rapida. Odata ce fumul dispare, ocupantii pot scapa, iar pompierii vor putea stinge incendiul rapid. Intr-adevar, intarzierile unei evacuari vor creste pagubele proprietatii si pot provoca mai multe daune vietii si sanatatii.

Daca proprietatea are un perete exterior, montarea unei trape de fum reprezinta o metoda deosebit de eficienta din punct de vedere al costurilor. Astfel, va aflati in conformitate si reusiti sa faceti si o reducere de costuri. Sistemele acestea ofera, de asemenea, avantajul unei intretineri usoare datorita numarului mic de piese mecanice incluse.

Aceasta lipsa de intretinere necesara face ca trapele de fum sa fie ideale pentru utilizarea in proprietati unde bugetele de intretinere sunt limitate sau unde sistemele pot fi vandalizate.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.