Izolatii cu spuma poliuretanica – izolare termica, fonica si hidroizolare

Unul dintre cele mai populare materiale pentru izolarea cladirilor este spuma poliuretanica. Aceasta este una dintre cele mai eficiente modalitati de retinere a caldurii in interiorul unei cladiri. Izolatii cu spuma poliuretanica se caracterizeaza printr-un timp scurt de aplicare si o eficienta ridicata. Descoperiti cele mai mari avantaje ale metodei si vedeti de ce tot mai multi oameni o aleg.

Studiile pe alte materiale termoizolante sustin ca izolarea unei case cu acestea nu aduce intotdeauna beneficii masurabile. In cazul de izolatii cu spuma poliuretanica, lista de avantaje este impresionant de lunga. Unul dintre acestea este, fara indoiala, legat de costurile mai mici ale incalzirii. Proprietatile de izolare termica ale acestui material sunt extrem de ridicate. Acest lucru permite retinerea caldurii in timpul iernii si impiedica intrarea caldurii in timpul verii.

Punctul forte al spumei poliuretanice este aplicarea sa rapida si usoara (desigur, de catre o echipa specializata). Spuma se aplica prin metoda de pulverizare – isi mareste volumul de cateva zeci de ori si se intareste intr-un ritm rapid. Prin urmare, izolatia prin pulverizare necesita mult mai putin timp decat izolarea cu alte materiale izolatoare.

Termoizolatii, fonoizolatii, hidroizolatii cu spuma poliuretanica

Avantajul de izolatii cu spuma poliuretanica este aplicarea usoara. Materialul se adapteaza perfect la suprafetele oblice si dificile. Datorita expansiunii sale, patrunde in cele mai mici goluri, prevenind formarea puntilor termice. Pentru tavane inclinate si spatii inghesuite, cel mai bine este sa alegeti spuma poliuretanica. Dezavantajele altor materiale termoizolante fac imposibila obtinerea unor efecte de incalzire masurabile pe suprafete dificile.

Spuma poliuretanica, atat cu celule deschise, cat si cu celule inchise, are un coeficient scazut de transfer termic. Asta o face una dintre cele mai bune materiale de izolare termica. Materialul este foarte adeziv pe sol, rezistent la deteriorare si extrem de usor – nu supraincarca structura cladirii. In plus, izolatia cu spuma este 100% sigura pentru persoanele care sufera de alergii diverse. Nu creeaza praf, nu contine alergeni sau gaze nocive. Mentine un nivel ridicat de izolare termica multi ani.

Autor: Expert-Online
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.